Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προπόνηση πριν το Clasico για την Μπαρτσελόνα (5-1)

Προπόνηση πριν το Clasico για την Μπαρτσελόνα (5-1)

Τέσσερις μέρες πριν το πρώτο Clasico της σεζόν κόντρα στη Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο απέναντι στη Φερεντσβάρος την οποία διέλυσε με 5-1. Γκολ – ρεκόρ για Μέσι και Φατί, Κουτίνιο, Πέδρι και Ντεμπελέ τα άλλα τρία. Αποβλήθηκε ο Πικέ στο 68′ και χάνει το ντέρμπι με τη Γιουβέντους.

Πολύ μικρό αποδείχτηκε το εμπόδιο της Φερεντσβάρος για την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα ενόψει και του Clasico του Σαββάτου, συνέτριψαν με 5-1 την ουγγρική ομάδα για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση. Πέντε διαφορετικοί σκόρερ για την Μπάρτσα, με τους Μέσι και Φατί να κάνουν ρεκόρ και τον Πικέ να χάνει το ματς με τη Γιουβέντους αφού αποβλήθηκε στο 68′.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ο Λενγκλέ απείλησε με κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο ενώ ένα φάουλ του Μέσι από μακριά, έφυγε άουτ στο 12′. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στο ματς, ανήκε στη Φερεντσβάρος. Στο 19′ ο Ενγκουέν έδωσε στον Ισαέλ που με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Νέτο.

Η λύση για την Μπαρτσελόνα ήρθε τελικά από τον Μέσι. Ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι σε ατομική προσπάθεια και το εκτέλεσε ο ίδιος για το 1-0 στο 27′ κάνοντας παράλληλα ρεκόρ αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει για 16 σερί σεζόν.

Τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Φατί ύστερα από υπέροχη μπαλιά του Ντε Γιονγκ έκανε το 2-0 κι έγινε ο πρώτος παίκτης κάτω των 18 που βάζει δύο γκολ στο Champions League.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Φατί αυτή τη φορά να δίνει ασίστ με τακουνάκι και τον Κουτίνιο να εκτελεί για το 3-0. Στο 68′ ο Πικέ έκανε πέναλτι στον Ενγκουέν και αποβλήθηκε χάνοντας έτσι το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τη Γιουβέντους. Ο Καράτιν το εκτέλεσε και μείωσε σε 3-1.

Παρά το ότι ήταν με παίκτη λιγότερο στο ματς, η ομάδα του Κούμαν δεν είχε πρόβλημα να πετύχει ακόμη δύο γκολ. Αρχικά με τον 17χρονο Πέδρι από ασίστ του Ντεμπελέ στο 82′ και ένα λεπτό πριν τα 90′ ο Γάλλος έγινε σκόρερ ύστερα από την ασίστ του Μέσι, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

Μπαρτσελόνα: Νέτο, Σέρχι Ρομπέρτο (63’ Φίρπο), Λενγκλέ, Πικέ, Ντεστ, Πιάνιτς (76’ Μπούσκετς), Ντε Γιονγκ, Τρινκάο (63’ Τρινκάο), Φάτι (63’ Ντεμπελέ), Κοουτίνιο (70’ Αραούχο), Μέσι.

Φερεντσβάρος: Ντιμπούζ, Κοβάτσεβιτς, Τσίβιτς (63’ Σομάλια), Μπλάζιτς, Μπότκα (77’ Λόβρεντσιτς), Καράτιν, Λαϊντουνί (63’ Χάιστερ), Σιγκέρ, Ζούμπκοβ (71’ Μπολί), Ισαέλ, Εγκουέν (71’ Μακ).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024