Μια ανάσα πριν τον «πορτοκαλί» συναγερμό βρίσκεται η Θεσσαλονίκη η οποία σήμερα έδωσε ρεκόρ κρουσμάτων, αγγίζοντας τους 125.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA τις επόμενες ώρες η Θεσσαλονίκη περνάει στο επίπεδο 3 γεγονός που συνεπάγεται λήψη μέτρων που θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Μεταξύ αυτών η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Στην εστίαση η πληρότητα θα πέσει στο 50%, θα επιτρέπονται 4 άτομα ανά τραπέζι και τα καταστήματα θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

Όσον αφορά τις συναθροίσεις θα επιτρέπονται πλέον μόνο 9 άτομα κι αυτά θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Στον κινηματογράφο και τα ανοιχτά θεάματα η πληρότητα μειώνεται στο 30%.

Κρίσιμη κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Μιλώντας νωρίτερα για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την χαρακτήρισε κρίσιμη, κάνοντας ειδική αναφορά στην Θεσσαλονίκη και στην Καστοριά. Στις περιοχές που προκαλούν ιδιαίτερο φόβο συμπεριέλαβε και τα Ιωάννινα.

Ο υφυπουργός έδωσε ενημέρωση για τα ενεργά κρούσματα: 652 στη Θεσσαλονίκη, 263 στα Ιωάννινα και 124 στην Καστοριά.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Χαρδαλιάς θα μεταβεί την Τετάρτη στην Καστοριά ενώ την Πέμπτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς.

Τι πήγε στραβά και κατρακύλησε η Θεσσαλονίκη ξανά

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία εβδομάδα για αρκετούς λόγους.

Εκτός από τα πολλά κρούσματα που σημειώνονται καθημερινά, αυτό που απασχολεί τους ειδικούς είναι αφενός πως τα κρούσματα είναι διάσπαρτα με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη στεγανοποίηση και η ιχνηλάτησή τους και αφετέρου τα περισσότερα κρούσματα είναι νέοι.

Η δύσκολη ιχνηλάτηση αποτελεί τον πρώτο λόγο για τον οποίο έχει σημάνει συναγερμός στην συμπρωτεύουσα.

Εκτιμάται πως το προφίλ αρκετών κρουσμάτων αφορά άτομα με πολλές κοινωνικές επαφές (π.χ μπάρμαν) με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατον να αναγνωριστούν όλες οι επαφές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στην απότομη αύξηση κρουσμάτων μεγάλο ρόλο παίζει και η πτώση θερμοκρασίας.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές πως όσο χειμωνιάζει, τόσο πιο πολύ θα δυσκολεύουν τα πράγματα, καθώς ευνοείται η διασπορά του ιού σε κλειστούς χώρους.

Εκτός από τα διάσπαρτα κρούσματα και την πτώση της θερμοκρασίας, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας θα μπορούσε να θεωρηθεί η έναρξη της νέας φοιτητικής χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr