Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αποκάλυψη των ψευτοπαλικαράδων

Η αποκάλυψη των ψευτοπαλικαράδων

Χάθηκαν αρνητές του κοροναϊού και χρυσαυγίτες

Με τον κοροναϊό να καλπάζει, τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται και τα τοπικά lockdowns να απειλούν τους πάντες, χάθηκαν και οι αρνητές της νόσου και της μάσκας. Ολος εκείνος ο κύκλος της συνωμοσιολογίας εξαφανίστηκε στην κυριολεξία, κρύφτηκε στα λαγούμια της ανυποληψίας και της άγνοιας, δεν αντέχει τη δημόσια κριτική και χλεύη. Οπως ακριβώς συνέβη με τους δήθεν παλικαράδες της Χρυσής Αυγής που στον καιρό της φιγούρας και της παραπλάνησης «την έπεφταν» σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους και τώρα που αποκαλύφθηκαν τα αίσχη τους κλαψουρίζουν σαν σχολιαρόπαιδα, επικαλούνται απίθανους λόγους προκειμένου να διεκδικήσουν την επιείκεια του δικαστηρίου που μέχρι χθες περιφρονούσαν.

Εκείνος ο υποτιθέμενος Καραϊσκάκης κουβάλησε τον ανήμπορο πατέρα του στο δικαστήριο, ο επονομαζόμενος «εκδοροσφαγέας» παρίστανε τον φιλόζωο και ο πολύς Κασιδιάρης επικαλέστηκε τη δήθεν καριέρα που ξαναχάνει για να αποφύγει τη φυλάκιση. Οι καριέρες και οι ζωές των άλλων που διέλυσαν ούτε που πέρασαν ποτέ από το μικρό μυαλό τους. Χωρίς αμφιβολία, κοινά είναι τα χαρακτηριστικά όλων αυτών των ψευτοπαλικαράδων και των ανοήτων που ξεπηδούσαν από παντού μπροστά μας τα τελευταία χρόνια.

Αλλά, φευ, έπρεπε να τους δούμε από κοντά, να αποκαλυφθούν πραγματικά όλοι αυτοί, για να καταλάβει και η κοινωνία περί τίνος επρόκειτο. Τώρα από παντού έρχεται ότι η ελληνική κοινωνία αντιδρά πλέον πολύ διαφορετικά, με μετριοπάθεια και σχετική ψυχραιμία αντιμετωπίζει το πλήθος των απειλών που την καταδιώκουν. Οι δείκτες ανοχής του κόσμου τόσο απέναντι στην τήρηση των προληπτικών μέτρων ελέγχου της πανδημίας όσο και απέναντι σε εκείνα της οικονομίας είναι υψηλοί, όπως και πλειοψηφούν όσοι δηλώνουν σύμφωνοι με ενδεχόμενο εμβολιασμό για τον κοροναϊό όταν βρεθεί κατάλληλο και αποτελεσματικό εμβόλιο. Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο της Alpha Bank κ. Π. Καπόπουλο, η προηγούμενη δεκαετία έχει επιδράσει καταλυτικά στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι μνήμες των αλλοπρόσαλλων αντιδράσεων έχουν επιδράσει καθοριστικά στις συνειδήσεις των πολιτών.

Κοινώς πιστεύει ακράδαντα ότι η ελληνική κοινωνία ωρίμασε μέσα από τις συμπληγάδες της προηγούμενης δεκαετούς οικονομικής κρίσης και πλέον επιδεικνύει ωριμότερη συμπεριφορά απέναντι στις πολλές προκλήσεις της τρέχουσας περιόδου. Εξηγεί η παραπάνω διαπίστωση και την πολιτική στάση των πολιτών, όσο κι αν δεν θέλουν να τη δεχθούν οι «χαμένοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένουν στην εχθροπάθεια και στις παράλογες ερμηνείες των τρεχόντων γεγονότων. Θα διαψευστούν ακόμα μια φορά, επειδή απλούστατα επενδύουν σε πλάνες.

Το ΕΣΥ

Επί του παρόντος πάντως η πανδημία καλά κρατεί, όπως και η ανησυχία για το φρακάρισμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που αν επισυμβεί θα κλονίσει το Σύστημα Υγείας. Γι’ αυτό ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας παραμένει ο πιο σκληρός δείκτης αξιολόγησης της πανδημίας. Τη Δευτέρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» θα προστεθούν 50 κλίνες εντατικής θεραπείας, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων με σκοπό ακριβώς να ενισχυθεί πραγματικά μία από τις ισχυρότερες βάσεις αντιμετώπισης των βαρέων περιστατικών κορωνοϊού στη χώρα. Οι γιατροί και οι λοιμωξιολόγοι πάντως δεν κρύβουν ότι ο ιός καραδοκεί, συνεχίζει να μεταδίδεται εύκολα και η διάδοσή του θα εξαρτάται για μεγάλο διάστημα ακόμη από τη στάση και τη συμπεριφορά των πολιτών. Οσο οι πολίτες αποφεύγουν τις ζώνες μεγάλου συνωστισμού, τηρούν τις αποστάσεις, φορούν τις μάσκες και τηρούν την υγιεινή των χεριών τόσο καλύτερη τύχη θα έχει η χώρα. Οπότε τουλάχιστον μέχρι την προσεχή άνοιξη οφείλουμε, αν μη τι άλλο, να προσέχουμε.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024