Δίκη Χρυσής Αυγής: «Η εισαγγελέας προτείνει αναστολή ακόμη και στον Λαγό που δεν τη ζήτησε»
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει πολιτικό στοιχείο στην απόφαση της εισαγγελέως, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής υπογράμμισε πως «εμείς δεν κάνουμε δίκες προθέσεων»
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέως.
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει πολιτικό στοιχείο στην απόφαση της εισαγγελέως, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής υπογράμμισε πως «εμείς δεν κάνουμε δίκες προθέσεων».
«Εμείς κρίνουμε με βάση αυτά που ακούμε, με βάση την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως και εκ του αποτελέσματος. Αυτό που ακούσαμε σήμερα δεν ήταν μια πρόταση εισαγγελικής λειτουργού, ήταν μία πρόταση που αντιστοιχεί σε συνήγορο υπεράσπισης. Η σημερινή πρόταση υπερακόντισε και τις προτάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο κ. Λαγός για παράδειγμα δεν ζήτησε αναστολή και δόθηκε αυτεπαγγέλτως» εξήγησε.
Σχολιάζοντας την στάση της εισαγγελέως της έδρας, ο κ. Καμπαγιάννης σημείωσε ότι «νιώσαμε σε αυτή τη δίκη μόνοι μας. Νιώσαμε ότι δεν υπήρχε πλάτη της εισαγγελικής αρχής. Δεν υπήρχε κάποιος να περιφρουρεί τη νομιμότητα. Εξ’ αρχής είχαμε αυτή την εκτίμηση, δεν παραξενευτήκαμε με την αθωωτική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο και το ίδιο ελπίζουμε κι εκτιμούμε ότι θα γίνει και τώρα».
«Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια απόφαση που δεν θα θολώσει την ιστορικότητα της απόφασης της 7ης Οκτωβρίου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στο σκεπτικό της η εισαγγελέας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι, αν αφεθούν ελεύθεροι, θα διαπράξουν αδικήματα.
Η πορεία της δίκης
Από την πλευρά του, ο κ. Καμπαγιάννης στάθηκε στα όσα έζησαν οι ίδιοι από το 2015 και μετά.
«Ζήσαμε τη συνεχιζόμενη δολοφονική βία της Χρυσής Αυγής σε βάρος δικηγόρων. Χτύπησαν την Ευγενία Κουνιάκη και την Ελευθερία Τομπατζόγλου. Τις χτύπησαν ομάδες Χρυσαυγιτών. Γνωρίζουμε στο πετσί μας ότι ήταν συνεχιζόμενη η δολοφονική δράση».
Αναφορικά στα λευκά ποινικά μητρώα, ο κ. Καμπαγιάννης υπενθύμισε την καταδίκη του Μιχαλολιάκου για κατοχή εκρηκτικών υλικών για οργανώσεις ακροδεξιές που έκαναν τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
- Δένδιας για τις σημερινές γεωπολιτικές προκλήσεις: Η Ευρώπη βιώνει μία αναδιάταξη ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο
- Η «χορογραφία» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν – Οι στόχοι του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»: Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει απόψε στις 21.00 στο MEGA
- Καταδίκη Αυστραλής συγγραφέα για ερωτικό μυθιστόρημα που κρίθηκε ως υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
- Γιώργος Γεωργακάκης: Πέθανε ξαφνικά ο πρώην πρωταθλητής ακοντισμού – Θλίψη στο Ηράκλειο
- Δύο χρόνια Μεντιλίμπαρ: «Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της αθλητικής ζωής μου» (vid)

