Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οταν το... Ευ Ζην μπορείτε να το πετύχετε εξ αποστάσεως!

Οταν το… Ευ Ζην μπορείτε να το πετύχετε εξ αποστάσεως!

Το Υour Therapist είναι μια πλατφόρμα για την κοινότητα που αποδέχεται την φιλοσοφία του ευ ζην και προσφέρει καθημερινές δόσεις ευδαιμονίας. Στη πλατφόρμα μπορείς να διαβάσεις άρθρα στο blog, ή να παρακολουθήσεις video συνεντεύξεις, να πλοηγηθείς βλέποντας τα βιογραφικά και τα στοιχεία των συνεργατών και να κάνεις online booking τον κατάλληλο ειδικό

Μια πλατφόρμα για το Ευ Ζην που φέρνει σε επαφή ενδιαφερόμενους και επαγγελματίες από κλάδους και τομείς όπως Ψυχολόγους / Ψυχοθεραπευτές, Διατροφολόγους, Life coaches, Φυσικοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Yoga Instructors, Personal Trainers, Εναλλακτικούς Θεραπευτές και Μασέρ τι καινοτομία μπορεί να φέρνει μαζί της στην αγορά στην οποία απευθύνεται;

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να λαμβάνει ιδιαίτερα υπόψη της τα δεδομένα της εποχής. Η έλευση του φονικού Covid-19 και οι συνέπειες του – από την καραντίνα και τους περιορισμένους της καθημερινότητας μέχρι και την εξ αποστάσεως εργασία- ανέτρεψε καθιερωμένες αντιλήψεις και συμπεριφορές και διαμόρφωσε ένα διαφορετικό πλαίσιο με νέους όρους και νέες προτεραιότητες.

Ουσιαστικά, μια νέα ατζέντα βρίσκεται μπροστά μας και το Your Therapist (  https://www.yourtherapist.gr ) που φιλοξενεί επαγγελματίες που καλύπτουν με τις υπηρεσίες τους το τρίπτυχο ψυχή-σώμα-πνεύμα μπορεί να είναι μια ασφαλής διέξοδος από το… σπίτι.

Ο Βασίλης Ρουμπιές είναι ο εκπρόσωπος μιας νεανικής ομάδας που εμπνεύστηκε, ανέπτυξε και διαχειρίζεται σε καθημερινό επίπεδο την πλατφόρμα. Ο ίδιος έχει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας.

Ποια ήταν η αρχική ιδέα η οποία λειτούργησε και ως έμπνευση;

Η αρχική ιδέα ήρθε αβίαστα μέσα από μια εντελώς φιλική κουβέντα. Προβάλλοντας τους προβληματισμούς μας, ο ένας στον άλλον, για τις δικές μας ζωές συνειδητοποιήσαμε πως δεν υπάρχει στην Ελλάδα μία τέτοια πλατφόρμα που θα μας βοηθήσει να βρούμε τους επαγγελματίες πού θέλουμε ώστε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.

Συμφωνήσαμε εξ αρχής πως δεν υπάρχει ένας χώρος για να φιλοξενήσει όσους ενδιαφέρονται για το well being, να τους δώσει τη φωνή που αξίζουν μέσα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Συνδυάσαμε το κενό που υπήρχε με τις γνώσεις μας γύρω από τις τεχνολογίες, την πληροφορική και το μάρκετινγκ, κεντρική μας ιδέα ήταν το ευ ζην και πάνω σε αυτό πατήσαμε για να δημιουργήσουμε το Yourtherapist. Ψυχή, Σώμα και Πνεύμα στην καλύτερη τους εκδοχή… και κάπως έτσι ξεκινήσαμε!

Εχετε μία πλατφόρμα για το ευ ζήν. Τι την διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες;

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Yourtherapist είναι η ίδια του η ουσία. Δεν είναι απλά μία πλατφόρμα που θα βρεις έναν ψυχολόγο ή έναν διαιτολόγο. Το μότο μας είναι το recharge your life. H έννοια της θεραπείας που έχουμε στο μυαλό μας δεν είναι με την κλασσική της μορφή. Σε εμάς οι χρήστες θα βρουν από δασκάλους Γιόγκα και χορού μέχρι κρυσταλλοθεραπευτές και δάσκαλους ρέικι.

Το ευ ζην για εμάς όπως και για τον καθένα είναι προσωπική υπόθεση. Η θεραπεία που είχαμε στο μυαλό μας όταν ξεκινήσαμε είναι ουσιαστικά αυτή η “επαναφόρτιση’’ της ίδιας μας της ζωής. Αυτό το εύρος των επαγγελματιών που φιλοξενούμε είναι τελικά αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς.

Για παράδειγμα κάποιος που θέλει να χάσει κιλά έχει την επιλογή να το κάνει είτε κλείνοντας ραντεβού με έναν διαιτολόγο είτε ξεκινώντας γυμναστική με έναν personal trainer. Κάποιος πού έχει ένα ψυχολογικό ζήτημα μπορεί να απευθυνθεί σε έναν Ψυχολόγο ή να ξεκινήσει διαλογισμό με έναν δάσκαλο Γιόγκα. Ή και συνδυαστικά όλα αυτά.

Συνεπώς το Yourtherapist είναι το μέρος που θα μπει κάποιος που θέλει να ξεκινήσει το “ταξίδι’’ Το μέσο που θα χρησιμοποιήσει για να φτάσει στον προορισμό είναι δική του επιλογή..

Τι ρόλο έπαιξε η περίοδος του Covid19 που διανύουμε καί το lockdown που προηγήθηκε για το site;

Σίγουρα είναι μια περίεργη συγκυρία. Το Yourtherapist ανέβηκε στον αέρα λίγους μήνες μόλις πριν το γενικευμένο lockdown. Δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά και ήμασταν από τους πρώτους που μαζί με τους συνεργάτες μας πραγματοποιήσαμε μια εθελοντική δράση με πάνω από 350 ώρες δωρεάν online συνεδρίες.

Η απήχηση ήταν μεγάλη και η χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη που μπορέσαμε έστω και με αυτό τον τρόπο να γίνουμε μέρος του ευ ζην για κάποιους ανθρώπους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ήταν και είναι μία περίοδος που για όλους μας είναι πρωτόγνωρη. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δουλεύει και κάνει πράγματα που παλαιότερα θα απαιτούσαν την φυσική της παρουσία σε κάποιον χώρο από το σπίτι. Ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα δίνουμε όλες αυτές τις δυνατότητες που απαιτεί η εποχή μας έτσι ώστε να κάνουν οι χρήστες μας αυτή την περίοδο, εκείνα που θα έκαναν σε μία εποχή κανονικότητας.

Ποιές είναι οι προσδοκίες σας από την πλατφόρμα; Τι ανταπόκριση είχατε και τι περιμένετε από εδώ και πέρα;

Η ανταπόκριση που έχουμε οδεύοντας στον πρώτο χρόνο λειτουργίας είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική. Οι επαγγελματίες δείχνουν να μας εμπιστεύονται καθώς φιλοξενούμε ήδη κοντά στους 500 και οι χρήστες ακολουθούν έχοντας χιλιάδες επισκέψεις ανά εβδομάδα. Καθημερινά κλείνονται ραντεβού και σίγουρα αυτό είναι ένας δείκτης ότι το ενδιαφέρον του κόσμου γι΄ αυτό που φτιάξαμε είναι υπαρκτό.

Οι προσδοκίες μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε μέχρι και σήμερα που μιλάμε είναι οι ίδιες. Να γίνουμε η μεγαλύτερη κοινότητα γύρω από τον χώρο του wellbeing στην Ελλάδα και γιατί όχι και στο εξωτερικό. Ήδη έχουμε ξεκινήσει κάποιες κινήσεις για να απευθυνθούμε και στην αγορά της Κύπρου. Το ζητούμενο μας είναι όταν κάποιος θα σκέφτεται wellbeing να είμαστε το σημείο αναφοράς του.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024