Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις και αυτόφωρο για την κακοποίηση ζώων ζητά ο Άρειος Πάγος

Συλλήψεις και αυτόφωρο για την κακοποίηση ζώων ζητά ο Άρειος Πάγος

Μετά τα δύο βάρβαρα περιστατικά κακοποίησης σκύλου αλλάζουν όλα στις ποινές. Αυστηρή εγκύκλιος του Αρείου Πάγου προβλέπει συλλήψεις και Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ζώα. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ότι το αδίκημα θα γίνει κακούργημα με ποινές από 5 έως 10 χρόνια

Μετά τα δύο βάρβαρα περιστατικά κακοποίησης σκύλου αλλάζουν όλα στις ποινές. Αυστηρή εγκύκλιος του Αρείου Πάγου προβλέπει συλλήψεις και Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ζώα. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ότι το αδίκημα θα γίνει κακούργημα με ποινές από 5 έως 10 χρόνια.

Εγκύκλιο με την οποία ζητά να υπάρχουν συλλήψεις, αυτόφωρο και αυστηρή τήρηση του νόμου σε περιπτώσεις κακοποίησης και σκληρής συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων έστειλε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή.

Αφορμή για την παρέμβαση της αποτέλεσαν τα πρόσφατα περιστατικά βίας σε βάρος σκύλων σε Κρήτη και Νίκαια.

Η κυρία Σμυρλή στο κείμενο που εστάλη σε όλους τους εισαγγελείς της επικράτειας τονίζει την ανάγκη να υπάρχει άμεση εποπτεία για την τήρηση του νόμου σε κάθε περίπτωση κακοποιησης ζητώντας να κινείται η άμεσα αυτόφωρη διαδικασία.

«Την τεράστια έξαρση που έχει πάρει η κακοποίηση των ζωών και σήμερα είχαμε την εξαιρετική παρέμβαση από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτό που συνέβαινε στην πράξη και οδηγούσε χρόνια τώρα σε ατιμωρησία με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, ήταν ότι πότε δεν γίνονταν οι δίκες κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έπαιρναν αναβολές, αναβολές, αναβολές και πήγαιναν στα πέντε χρόνια οπότε καταλαβαίνετε ότι οι συνέπειες ήταν πολύ κακές».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024