Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση ακροδεξιού στη Μυτιλήνη - Δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο του χρυσαυγιτισμού

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση ακροδεξιού στη Μυτιλήνη – Δεν έχουμε τελειώσει με το φαινόμενο του χρυσαυγιτισμού

Ο δράστης έχει παλαιότερα παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το πογκρόμ εναντίον προσφύγων στη πλατεία Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018 αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο σοκαριστικό περιστατικό με την επίθεση ενός ακροδεξιού σε γυναίκα το βράδυ της Παρασκευής στη Μυτιλήνη αναφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Εχθές το βράδυ επιβεβαιώθηκε από σχετική ιατροδικαστική εξέταση ο άγριος ξυλοδαρμός νεαρής γυναίκας από γνωστό επαγγελματία της πόλης της Μυτιλήνης, εκλεγμένο μέλος της κοινότητας Μυτιλήνης με τους Ελεύθερους Πολίτες και αναφερόμενο από τον ίδιο ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο δράστης έχει παλαιότερα παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το πογκρόμ εναντίον προσφύγων στη πλατεία Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018, και όπως φαίνεται συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος, καθώς έπειτα από 2,5 χρόνια η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει απονεμηθεί δικαιοσύνη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει.

«Με τον χθεσινό ξυλοδαρμό της νεαρής γυναίκας από τη Μυτιλήνη αποδεικνύεται από ένα ακόμα περιστατικό ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως με τα φαινόμενα χρυσαυγιτισμού δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

Καλούμε τη ΝΔ να απαντήσει αν ο συγκεκριμένος δράστης ήταν και παραμένει μέλος της και αν καταδικάζει παρόμοιες ρατσιστικές και αυταρχικές πρακτικές ή συνεχίζει να τους δίνει κάλυψη».

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, σύμφωνα με τις καταγγελίες,  είναι ένας γνωστός επαγγελματίας της αγοράς αλλά και «νταής» της ακροδεξιάς στη Μυτιλήνη, εκλεγμένος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Μυτιλήνης με την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες», υπόδικος για σειρά επιθέσεων και συκοφαντιών κατά πολιτών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr

Επίσης έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τη συμμετοχή του στο πογκρόμ της πλατείας Σαπφούς κατά αιτούντων άσυλο τον Απρίλιο του 2018. Πριν λίγες μέρες επιτέθηκε μέσα στην αγορά και κατά περαστικών που αντέδρασαν στις ύβρεις του κατά μεταναστών μπροστά σε ΑΤΜ Τράπεζας.

Δεν του άρεσε το σύνθημα « Τσακίστε τους Ναζί»

Ο δράστης στις 8 το βράδυ έφυγε από το μαγαζί του και κατευθύνθηκε στην είσοδο της αγοράς που ας σημειωθεί ότι ήταν ακόμα ανοικτή.Εκεί στα μεταλλικά πάνελ που καλύπτουν το εργοτάξιο της ΔΕΥΑΛ στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών με σπρέι έγραψε συνθήματα και έβαψε σταυρούς πάνω στο σύνθημα ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.

Μια περαστική γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της το γεγονός, πράγμα που έγινε αντιληπτό από τον ακροδεξιό που άρχισε να τη βρίζει ενώ της επιτέθηκε και όπως η ίδια υποστηρίζει και καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες την τραβούσε από τα μαλλιά, τη χτύπησε ενώ την πέταξε κάτω και άρχισε να την κλωτσά.

Το περιστατικό έληξε με παρέμβαση περαστικών ενώ Αστυνομικοί που έσπευσαν επιτόπου τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στην Αστυνομία.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024