Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Σχολείο Σχεδίασης Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Σχολείο Σχεδίασης Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων

Η λειτουργία του σχολείου και η εκπαίδευση και σε ξένους εκπαιδευόμενους φανερώνει το υψηλό επίπεδο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξήχθη υπό τη διεύθυνση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, Σχολείο Σχεδίασης Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι εκπαιδευόμενοι στο στρατόπεδο «ΚΑΛΙΝΣΚΗ» στο Μεγάλο Πεύκο, ήταν από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, η εκπαίδευση, δηλαδή το Σχολείο Σχεδίασης Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOTG Staff/ Planning Course), υλοποιήθηκε από τη Δευτέρα 05 έως την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Το εν λόγω σχολείο διδάσκει τη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο του ΝΑΤΟ. Η παραπάνω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο συνδρομής της Ελληνικής ΔΔΕΕ στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της ΔΕΕ της Ουκρανίας.

Και βέβαια η λειτουργία του σχολείου και η εκπαίδευση και σε ξένους εκπαιδευόμενους φανερώνει το υψηλό επίπεδο της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και το μεγάλο βάρος που δίνει σ’ αυτόν τον τομέα το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στις 15 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης στην οποία παραβρέθηκε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergii Shutenko, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος και απένειμε τα πτυχία στους σπουδαστές καθώς και ο Διοικητής ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024