Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν : Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας

Ερντογάν : Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας

Νέα επίθεση τόσο εναντίον της Ελλάδας, όσο και εναντίον της Ευρωπαϊκής ένωσης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Τουρκίας ότι η ΕΕ έχει γίνει «αιχμάλωτη» της Αθήνας, καθώς και ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιοδήποτε τετελεσμένο στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέα επίθεση τόσο εναντίον της Ελλάδας, όσο και εναντίον της Ευρωπαϊκής ένωσης εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Τουρκίας ότι η ΕΕ έχει γίνει «αιχμάλωτη» της Αθήνας, καθώς και ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιοδήποτε τετελεσμένο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τη στιγμή που το Oruc Reis… σουλατσάρει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ο τούρκος πρόεδρος συνεχίζει τα προκλητικά σόου στα άλλα μέτωπα που έχει ανοίξει τη Τουρκία.

Έτσι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το πλωτό γεωτρύπανο Fatih που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην περιοχή του Ζογκουλντάγ στη Μαύρη Θάλασσα, ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε σε υψηλούς τόνους κατά της ΕΕ αλλά και της Ελλάδας.

«Μην επιτρέποντας τις προσπάθειες για την εκδίωξη της Τουρκίας από τον αγώνα του διαμοιρασμού των πηγών υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο ανοίξαμε την πόρτα μια νέας εποχής. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε σχέδιο, οποιαδήποτε πρωτοβουλία, οποιαδήποτε τετελεσμένα που αγνοούν τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Επαναλαμβάνω από εδώ, ότι δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα κανενός ιδιαίτερα τα εδάφη κανενός. Προασπιζόμαστε μόνο τα δικά μας δικαιώματα (…) Προκειμένου να επιτύχουμε σε αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμή μας μαζί με όλα τα μέσα τις διπλωματίας. Ο τρόπος για να εγκαθιδρύσουμε ειρήνη, ηρεμία, και σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο είναι μέσα από το σεβασμό, την αναγνώριση και αποδοχή των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» συμπλήρωσε.

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε φοβέρα και στήσιμο παιχνιδιών που καταλήγουν να μοιάζουν με κωμωδία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

«Το γεγονός ότι η ΕΕ έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, βλάπτει κυρίως την ίδια την ΕΕ (…) Τα διπλά μέτρα και σταθμά που έχει εφαρμόσει η ΕΕ εναντίον της χώρας μας ως σήμερα αγνοώντας όλες τις αξίες της, είχε ήδη μειώσει την αξιοπιστία της ΕΕ» είπε συνεχίζοντας την πολεμική ρητορική της χώρας του.

«Εάν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπαράθεσης η ΕΕ δεν υιοθετήσει μια δίκαιη στάση, αυτό θα είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι ήρθε το τέλος της», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Ανακαλύψαμε νέα αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα»

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ομιλίας, ανακοίνωσε την ανακάλυψη συνολικά 405 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο τούρκος πρόεδρος, ανακοίνωσε την ανακάλυψη πρόσθετων αποθεμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Πλέον, σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, τα συνολικά αποθέματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανέρχονται σε 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Μιλώντας στους Τούρκους που εργάζονται στο γεωτρύπανο Fatih, τόνισε πως: «δώσαμε στο έθνος μας τα καλά νέα που περίμενε εδώ και χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιμελούς και επιτυχημένης δουλειάς σας».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «εκ μέρους του εαυτού μου και του έθνους μου, σας ευχαριστώ όλους», ενώ συνεχάρη ολόψυχα και τις ομάδες που εργάζονται στο Barbaros, το Oruc Reis, το Yavuz και το Kanuni, λέγοντας πως ελπίζει ο Αλλάχ να βρίσκεται στο πλευρό τους.

«Το πλοίο μας συνέχισε να λειτουργεί μετά την ανακάλυψη του πρώτου πεδίου φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια νέων μελετών, ανακαλύφθηκαν άλλα 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο συνολικός όγκος είναι τώρα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα» υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως στόχος του είναι να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία, μέχρι το 2023.

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, ο κ. Ερντογάν είχε αποκαλύψει πως το γεωτρύπανο Fatih είχε εντοπίσει περίπου 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τον μεγαλύτερο στην ιστορία της Τουρκίας.

Προ μερικών μηνών, ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, είχε επισημάνει πως οι τουρκικές αρχές μπορούν να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο στην ακτή.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024