Ημέρες καραντίνας ζει η Κοζάνη. Οι κάτοικοι της πόλης κλείστηκαν στα σπίτια τους, εμβληματικά σημεία της πόλης νέκρωσαν μετά το πρώτο τοπικό lockdown, ενώ συνεχείς είναι οι περιπολίες της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων.

Το MEGA βρίσκεται εκεί και καταγράφει από την πρώτη στιγμή την κατάσταση που επικρατεί.

Η πόλη βρίσκεται στο «κόκκινο» με 227 ενεργά κρούσματα σε δύο μόλις εβδομάδες. Μάλιστα, πολλά από τα κρούσματα αφορούν ασθενείς κάτω των 35 ετών.

Πόλη φάντασμα η Κοζάνη

Η κεντρική πλατεία άδεια. Κάτω από το ρολόι, το σημείο συνάντησης της πόλης, δεν υπάρχει κανένας…

Ελάχιστοι κάτοικοι κυκλοφορούν φορώντας αυστηρά τη μάσκα τους που είναι πλέον υποχρεωτική χωρίς αστερίσκους για να πάνε στο σούπερ μάρκετ ή στον φούρνο αφού τίποτα άλλο δεν είναι ανοιχτό.

Όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τα καφέ είναι κλειστά… Τα καταστήματα κατέβασαν ρολά. Η εστίαση δουλεύει μόνο με delivery.

Με μάσκες στα σχολεία

Οι μαθητές πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. Οι γονείς όμως ανησυχούν καθώς, όπως λένε, οι τάξεις είναι μικρές και οι μαθητές πολλοί.

Η διευθύντρια του σχολείου εκφράζει τον προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης.

Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν ξέρουν αν θα αντέξουν 14 ημέρες σε lockdown.

Τα έκτακτα μέτρα στην Κοζάνη θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, όταν η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ενώ αύριο την περιοχή αναμένεται να επισκεφτεί ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο