Η ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, για αυστηρότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των βασανιστών ζώων, είναι μια από τις καλύτερες ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Με αφορμή τα απανωτά κρούσματα βασανισμού ζώων η Πολιτεία έρχεται να κάνει το αυτονόητο: Ο βασανισμός ζώων θα είναι κακούργημα και η ποινή 5 με 10 χρόνια φυλακή.

Κάτι σαν… χρυσαυγίτες δηλαδή κι έτσι τους πρέπει. Στα κάτεργα και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Προς γνώση και συμμόρφωση, να πάνε ένας – δύο στα κάτεργα για να μην ξαναπλώσει χέρι άνθρωπος πάνω σε ζώο.

Σε σκύλο, σε γάτα, στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης που βαανίζονται για να τα κονομάνε κάποιοι.

Πρέπει να μπει τέλος σ’ αυτή την αθλιότητα που προσβάλλει τον πολιτισμό, τον σύγχρονο άνθρωπο.

Τύποι σαν κι αυτόν στη Νίκαια που μαχαίρωσε τον σκύλο ή αυτό το «ζώο» στην Κρήτη που φέρθηκε με βάναυσο τρόπο επίσης σε σκύλο, πρέπει να οδηγούνται στη φυλακή.

Όμως, δεν φτάνει το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο. Δεν αρκεί η παρέμβαση της Πολιτείας αφού έχει συντελεστεί το έγκλημα.

Οφείλουμε όλοι μας να καταγγέλλουμε τους άθλιους που κακομεταχειρίζονται ζώα. Κυρίως στην επαρχία που κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να περνούν απαρατήρητοι βασανίζοντας ζώα.

Το «πάκτωμα» μη νομίζετε ότι έχει εκλείψει. Ούτε ο ξυλοδαρμός, ούτε να αφήνουν νηστικά τα ζώα.

Ολοι μας λοιπόν πρέπει να κάνουμε καταγγελίες στην Αστυνομία και να οδηγούμε στο αυτόφωρο εκείνους που νομίζουν ότι είναι άνθρωποι αλλά είναι τα χειρότερα ζώα που υπάρχουν.

Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες με τα απανωτά κρούσματα κακοποίησης ζώων, μου θύμισε ένα βίντεο – μάθημα ζωής. Ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Αντωνίου ή κυρ Πλάτωνας, μιλά για την άδολη αγάπη των σκύλων.

Και λέει μεταξύ άλλων:

Η πραγματική αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον τυφλά και απόλυτα αδιαφορώντας για το πως σου φέρεται ή τι σου έχει κάνει. Η αγάπη πρέπει να είναι αυτόφωτη να έχει την δικιά της ζωή και να μην τρέφεται από τις πράξεις του άλλου. Για να αγαπάς λοιπόν έτσι ή σκύλος πρέπει να είσαι ή γονιός.

Δείτε το βίντεο αξίζει…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο