Διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στην Τουρκία – Ζήτησαν συγγνώμη για το περιστατικό με τον Δένδια
Επρόκειτο να γίνει διάβημα αλλα οι Τούρκοι με δικη τους πρωτοβουλία ζήτησαν συγνωμη λέγοντας πως πρόκειται για λάθος.
Εντολή να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας δόθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με δική της πρωτοβουλία, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, ζητώντας συγγνώμη και αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας.
Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.
Έκανε κύκλους για 20 λεπτά

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές κράτησαν για 20’ στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας που μετέφερε το Νίκο Δένδια, πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιρακ, βορείως τη Μοσούλης αρνούμενες να χορηγήσουν την άδεια υπερπτησης που είχαν οι ίδιες εγκρίνει λίγο νωρίτερα.
Οι τουρκικές αρχές ειδοποιήθηκαν για τη VIP πτήση και έδωσαν έγκριση για πτήση, ωστόσο την ώρα που το αεροσκάφος προσέγγιζε τα σύνορα, απέσυραν την έγκριση.
Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, ενώ τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος επάρκειας καυσίμων. Μάλιστα η άδεια δόθηκε όταν ο πιλότος του αεροσκάφους μετέφερε στις τουρκικές αρχές ότι λιγοστεύουν τα καύσιμα του αεροπλάνου.
- Λαμίν Γιαμάλ: Διακοπές στην Ελλάδα με τη νέα του σύντροφο για τον σταρ της Μπαρτσελόνα (vid)
- Έρευνα: Πώς ο τρόπος που γράφουν οι ηλικιωμένοι μπορεί να αποκαλύψει γνωστική έκπτωση
- Αντιδήμαρχος Αλίμου: Η πόλη δεν είναι ούτε εργοτάξιο ούτε δωρεάν χωματερή ανακαινίσεων
- Emily in Paris: Από την καρτ ποστάλ στη συνάντηση στη Μύκονο – Αγκαλιές, φιλιά, γέλια
- Ευρώπη: Σιωπηλό πραξικόπημα στα σούπερ μάρκετ – Ποιους εργαζόμενους αντικαθιστά η Τεχνητή Νοημοσύνη
- O Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα πριν το Final-4 του πόλο
- Πόρτο Ράφτη: Ληστές ξήλωσαν ΑΤΜ με φορτηγό – Άρπαξαν τις κασετίνες με τα χρήματα
- Ουκρανία: Δύο νεκροί, έξι τραυματίες από ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442