Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της Ελλάδας η Ρωσία: Δικαίωμα της Αθήνας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

Υπέρ της Ελλάδας η Ρωσία: Δικαίωμα της Αθήνας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.

Με ανάρτησή της στο Τwitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει ότι θεωρεί το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς δικαίου καθεστώτος των θαλασσών και ότι προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια

Θέση υπέρ του δικαιώματος της Ελλάδας να προχωρήσει σε επέκταση των εθνικών χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, πήρε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Με ανάρτησή της στο Τwitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει ότι θεωρεί το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς δικαίου καθεστώτος των θαλασσών και ότι προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια.

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών», σημειώνει σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία και προσθέτει: «Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024