Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοζάνη : Αλαλούμ με τη λειτουργία των σχολείων

Κοζάνη : Αλαλούμ με τη λειτουργία των σχολείων

Διαφορετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε σχέση με όσα αναφέρει ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων στο επίπεδο 4.

Οργή στην Κοζάνη προκαλεί το γεγονός ότι, παρά την κήρυξη ολόκληρης της περιφέρειας σε κατάσταση Αυξημένου Κινδύνου (Επιπέδου 4) και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται πως η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται κανονικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ωστόσο, αναφέρεται απλά για το επίπεδο 4: «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Τέλος, ο Δήμος Κοζάνης αναφέρει τα εξής, μετά από παράπονα πολιτών: «Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορονοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας».

Σάλος στο Twitter

Δεκάδες ήταν τα παράπονα για το γεγονός ότι, παρά το lockdown, δεν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων.

Σκέψεις σε εκπροσώπους φορέων και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για εισηγήσεις να κλείσουν και τα σχολεία

Την έντονη αντίδραση γονέων μαθητών, αλλά και μεγάλου τμήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας προκαλεί η απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, παρά το “καθεστώς lockdown” στο οποίο εισέρχεται από αύριο, Παρασκευή, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ήδη υπάρχουν σκέψεις σε εκπροσώπους τοπικών φορέων, αλλά και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για εισηγήσεις, προς την Πολιτική Προστασία, να κλείσουν και τα σχολεία, κάτι που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από την αναλυτική ενημέρωση των επόμενων ωρών για τα κρούσματα και την όλη εικόνα στην εκπαίδευση.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024