Oruc Reis : Η Γερμανία καλεί την Τουρκία να απέχει από μονομερείς ενέργειες
Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις κάλεσε και πάλι την Τουρκία η γερμανική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι εναπόκειται στην Άγκυρα «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες να υπόσχονται επιτυχία»
Να απέχει από μονομερείς προκλήσεις κάλεσε και πάλι την Τουρκία η γερμανική κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι εναπόκειται στην Άγκυρα «να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα στην οποία οι διερευνητικές συνομιλίες να υπόσχονται επιτυχία».
Δεν αλλάζει γραμμή μέχρι το Δεκέμβριο
Από το Βερολίνο επισημάνθηκε ακόμη ότι οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παραμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή των σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας.
Από τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας στην Ελλάδα και την Κύπρο «κατέστη σαφής η απογοήτευση των συνομιλητών του για τα μονομερή βήματα της Τουρκίας, κατέστη όμως σαφές και το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει εκεί μια επί της αρχής προθυμία για διάλογο με την Τουρκία και ότι το πακέτο, το οποίο αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο η κατευθυντήρια γραμμή για την δράση όλων των εταίρων στην ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.
Πρόσθεσε ότι υπό αυτή την έννοια «θα πρέπει ασφαλώς να συζητήσουμε αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή και με την Τουρκία». Παρέπεμψε μάλιστα σε χθεσινή δήλωση του κ. Μάας ότι «εναπόκειται τώρα ιδιαίτερα στην Τουρκία να αποκαταστήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην οποία τέτοιες διερευνητικές συνομιλίες μπορούν να υπόσχονται επιτυχία. Για αυτό πρέπει η τουρκική πλευρά να απέχει από μονομερείς προκλήσεις».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Χάικο Μάας προγραμματίζει να μεταβεί στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, ο κ. Μπούργκερ υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο Διάσκεψης στην Μπρατισλάβα.
«Υπό αυτή την έννοια υπάρχει αυτό το νήμα συζητήσεων. Δεν έχω τώρα να ανακοινώσω συγκεκριμένες ημερομηνίες», περιορίστηκε να δηλώσει.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442