Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν εκτός ελέγχου: Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Κύπρο όπως τους αξίζει

Ερντογάν εκτός ελέγχου: Θα απαντήσουμε σε Ελλάδα και Κύπρο όπως τους αξίζει

Ερντογάν : «Το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο», δήλωσε προκλητικά, εκτοξεύοντας απειλές σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί, και να κλιμακώσει την ένταση, στην Ανατολική Μεσόγειο, εμφανίστηκε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

O Ερντογάν, δήλωσε προκλητικά ότι «το Oruc Reis επέστρεψε στα καθήκοντά του στην Aνατολική Μεσόγειο», ενώ πιστός στο πνεύμα του non paper, που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, επιχείρησε να μεταθέσει στην Ελλάδα, τις ευθύνες για  την ένταση και το ναυάγιο των διερευνητικών επαφών, κατηγορώντας τη χώρα μας πως «δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, στις συζητήσεις μας, στις πλατφόρμες των ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, στη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά : «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο πεδίο,  τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.»

Και το Φατίχ στη Μαύρη Θάλασσα

«Δείξαμε σε όλους ότι κανένα σχέδιο που δεν σέβεται τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί», είπε ο Ερντογάν ανακοινώνοντας παράλληλα πως το Σάββατο θα μεταβεί πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί.

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμη πως η ομάδα του Μινσκ χρονοτριβεί στην αντιμετώπιση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επανέλαβε πως η περιοχή αυτή θα πρέπει να επιστραφεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Στην ίδια ομιλία του, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης πως η Τουρκία δεν έχει στείλει σύρους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν. Πρόσθεσε πάντως πως η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως τους αζέρους συμμάχους της.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024