Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Σούζαν Ίτον : Τα παίρνει όλα πίσω ο 28χρονος - Ούτε την βίασα, ούτε την δολοφόνησα

Δολοφονία Σούζαν Ίτον : Τα παίρνει όλα πίσω ο 28χρονος – Ούτε την βίασα, ούτε την δολοφόνησα

Κατά την διάρκεια της απολογίας του ο 28χρονος τόνισε πως δεν βίασε την Σούζαν Ίτον παρά μόνο την χτύπησε με το αμάξι και την «πέταξε» στη σπηλιά, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως πιέστηκε από τις αρχές να ομολογήσει βιασμό της στη δεύτερη κατάθεσή του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η δίκη για την δολοφονία και τον βιασμό της 60χρονης βιολόγου Σούζαν Ίτον.

Μετά την κατάθεση τον μαρτύρων, τον λόγο πήρε ο 28χρονος ο οποίος ξεκίνησε την απολογία του ζητώντας «συγνώμη» από την οικογένεια της βιολόγου ενώ ανέφερε πως αισθάνεται ένοχος.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του τόνισε πως δεν βίασε την άτυχη γυναίκα παρά μόνο την χτύπησε επίτηδες με το αμάξι και την «πέταξε» στη σπηλιά, ενώ ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως πιέστηκε από τις αρχές να ομολογήσει βιασμό στη δεύτερη κατάθεσή του.

Λίγο αργότερα υποστήριξε πως ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε ατύχημα ενώ επανέλαβε ότι ασχολείται με τη σολωμονική και κάνει τελετές, κάτι που είχε πει και στην προανακριτική διαδικασία αλλά μετά το είχε αρνηθεί.

Τι ισχυρίστηκε ο 28χρονος

Πιο αναλυτικά, ο 28χρονος ανέφερε πως ήταν μια συνηθισμένη μέρα και και ο ίδιος είχε πάει να μαζέψει ξύλα για να διακοσμήσει ένα χώρο για το πανηγύρι που θα γινόταν.

Αργότερα πήρε το αμάξι για να κάνει μια συνηθισμένη βόλτα με το αυτοκίνητο και είδε την Αμερικανίδα βιολόγο, ωστόσο τόνισε πως σε εκείνο το σημείο δεν αντέδρασε αφού δεν του προκλήθηκε κάποιο σεξουαλικό ερέθισμα.

Στον γυρισμό την είδε ξανά. Όπως ανέφερε, οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα όταν κατάλαβε ότι η γυναίκα ήθελε να περάσει το δρόμο και την χτύπησε επίτηδες με το αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε πως ήταν ατύχημα και δεν πρόλαβε να σταματήσει.

Η γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητο και ο ίδιος ήθελε να την απεγκλωβίσει και να μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει.

Ο κατηγορούμενος συνέχισε λέγοντας ότι όταν την απεγκλώβισε νόμισε ότι δεν θα ζήσει και δεν ήξερε πως να το διαχειριστεί. Την έβαλε στο πορτ-μπαγκάζ αλλά φοβήθηκε να πάει στην αστυνομία ή στους γονείς του. «Είχα θολώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν πήγαινα είδα για πρώτη φορά εκείνη τη γυναίκα. Δεν ένιωσα κάτι σεξουαλικό μέσα μου. Όταν επέστρεφα την ξαναείδα που συνέχιζε το τζόκινγκ. Ήθελε να περάσει απέναντι το δρόμο κι εγώ δεν πρόλαβα κι έπεσα πάνω της με το αμάξι», τόνισε για τις συνθήκες του ατυχήματος ενώ συνέχισε: «Μπήκε κάτω από το αμάξι και στην προσπάθειά μου να την απεγκλωβίσω πάτησα όπισθεν. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και την είδα σε μία κατάσταση που θεώρησα πως δεν θα μπορούσε να ζήσει. Είχε κοπεί το αυτί της».

«Σκέφτηκα να την εξαφανίσω»

Ο 28χρονος συνέχισε υποστηρίζοντας πως δεν άντεχε να την βλέπει την εικόνα της χτυπημένης γυναίκας και αυτός ήταν ο λόγος που την έβαλε στο πορτ-μπαγκάζ. Όπως ανέφερε, σκέφτηκε να την εξαφανίσει, οδήγησε μέχρι το καταφύγιο ενώ στη διαδρομή άκουγε τη γυναίκα να μουγκρίζει.

«Σκέφτηκα να την εξαφανίσω κι έτσι την πήγα στο καταφύγιο. Πάρκαρα με το αυτοκίνητο κοντά στον αεραγωγό και βλέποντας ότι δεν έχει σφυγμό την έριξα μέσα στην τρύπα», τόνισε σχετικά ο 28χρονος.

Ωστόσο όταν έφτασε στο καταφύγιο νόμιζε ότι ήταν νεκρή, αφού όπως ισχυρίστηκε δεν ανέπνεε και την έριξε στη σπηλιά.

Επέμεινε μάλιστα ότι δεν ήρθε ποτέ σε σεξουαλική επαφή με τη Σούζαν Ίτον. Επίσης ανέφερε ότι γνώριζε ότι θα τον συλλάβουν αλλά ήθελε να καθυστερήσει τη σύλληψη για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι ασχολείται με την σολομωνική.

Γιατί άλλαξε την ομολογία του ως προς τον βιασμό

Η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον 28χρονο γιατί στην ομολογία είχε αναφέρει ότι προχώρησε σε σεξουαλικές πράξεις εναντίον της.

Ο ίδιος, απόλυτα ψύχραιμος, απάντησε πως στην πρώτη κατάθεση δεν είπε τίποτε τέτοιο. «Στη συνέχεια όμως μετά από σχετική πίεση αναγκάστηκα να πω πράγματα που δεν ίσχυαν» λέγοντας παράλληλα πως «υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να βγει η αλήθεια. Δεν είχα έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή με την Suzanne Eaton».

Μάλιστα ο ίδιος περιέγραψε ότι η μόνη επαφή που είχε μαζί της ήταν όταν την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ και όταν την έβγαλε από εκεί τραβώντας την από τις μασχάλες και στη συνέχεια από τα πόδια την έσυρε την τρύπα.

«Μετά έκατσα στο αμάξι για να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει. Βρέθηκα στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. Ήταν ατύχημα, την χτύπησα κατά λάθος» επεσήμανε τονίζοντας ότι αυτό που έκανε «ήταν ένα λάθος» και ήθελε να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια αλλά δεν του δόθηκε η ευκαιρία.

«Τώρα, από εδώ, ζητάω συγνώμη, δεν ήταν προμελετημένη πράξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024