Δερμιτζάκης για κοροναϊό : Έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα τη μέρα – Θα αυξηθούν το χειμώνα
Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι είναι πολλοί σε σχέση με τα κρούσματα που ανακοινώνονται.
Την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα είνα στην πραγματικότητα πολλαπλάσια των επίσημων, εξέφρασε ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
«Στην Ελλάδα τα κρούσματα του κορoναϊού είναι πολλαπλάσια των επίσημων, πιθανόν άνω των 1000 ημερησίως», επισήμανε, προσθέτοντας ότι μόνο έτσι εξηγείται το αποτέλεσμα των θανάτων από κοροναϊό.
«Οι θάνατοι είναι πολλοί σε σχέση με τα κρούσματα»
Ειδικότερα ανέφερε: «Η εικόνα ότι έχουμε 300 με 400 κρούσματα και η Γαλλία 7000 και η Ελβετία 1500 … οι συγκρίσεις δεν είναι σωστές. Είναι πολλαπλάσια τα κρούσματα δεν έχουμε δυνατότητα να τεστάρουμε όλο τον πληθυσμό. Οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι είναι πολλοί σε σχέση με τα κρούσματα» τόνισε.
Όπως σημείωσε ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στον Σκάι, «η Ελβετία ανακοίνωσε τη Δεύτερα 4.078 κρούσματα για τρεις μέρες με 7 νεκρούς. Η Ελλάδα με 295 κρούσματα έχει επίσης 7 νεκρούς. Με αναλογικό τρόπο η Ελλάδα μπορεί να έχει πάνω από 1.000 κρούσματα την ημέρα για να βγαίνει το αποτέλεσμα των νεκρών. Είναι η απλή μέθοδος των τριών».
«Η αναλογία θανάτου προς κρούσματα είναι πολύ μεγάλος εδώ και 2,5 μήνες… Γίνονται πάρα πολλά τεστ, αλλά με στοχευμένο τρόπο. Η Ελβετία ανακοίνωσε 1000 με 1500 κρούσματα την ημέρα, η Ελλάδα 300 με 400 κρούσματα, η εικόνα είναι ότι η Ελλάδα πάει καλά, όμως η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες».
«Οι θάνατοι είναι ένδειξη για το ποια ήταν η κατάσταση πριν 10 με 15 μέρες» εξήγησε.
Δήλωσε πάντως ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, όποιος κι αν είναι αυτός, έχει σταθεροποιηθεί, κι αυτό είναι κάλο, λόγω των μέτρων δεν έχουμε εκθετική αύξηση.
Καμπανάκι για το χειμώνα
«Το χειμώνα θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει να μπούμε στο χειμώνα με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα» επανέλαβε ο καθηγητής. «Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα τους επομένους 2 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης.
«Η μάσκα παντού είναι επιβεβλημένη, είναι τόσο μεγάλη η πυκνότητα του κόσμου στην Αθήνα» τόνισε. Διευκρίνισε ότι είναι καλό να μείνουν ανοιχτά τα εστιατόρια και τα μπαρ (για καθήμενους) καθώς οι πλατείες δεν ελέγχονται.
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442