Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βολές Ρουπακιώτη κατά κυβέρνησης Σαμαρά για τον αντιρατσιστικό νόμο

Βολές Ρουπακιώτη κατά κυβέρνησης Σαμαρά για τον αντιρατσιστικό νόμο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τις δηλώσεις του Αντώνη Ρουπακιώτη σχολιάζει «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους»

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την ιστορικότητα της απόφασης αυτής μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, δικηγόρος, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης μιλώντας στο OPEN TV χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου που όπως είπε χαρακτηριστικά «άντεξε».

Ο ίδιος σημείωσε σχετικά με την περίοδος της παρουσίας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης θυμίζοντας στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη: «Όταν έπεσε η χούντα όλοι βγήκαν στις πλατείες. ‘Δώστε τη χούντα στον λαό’. Έτσι και τώρα… ‘Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό’. Η Χρυσή Αυγή αλώνιζε. Κι ενώ ήμασταν ένα βήμα πριν να την τυλίξουμε… stop από Μαξίμου. Δεν περνά αυτό το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

Να απαντήσει η ΝΔ στις καταγγελίες

«Τώρα που οι εγκληματίες νεοναζί οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, στη φυλακή, περιμένουμε από τη ΝΔ να απαντήσει στα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο πρώην yπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που αποκάλυψε πως «ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε stop»».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Αντώνη Ρουπακιώτη και σχολιάζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «όση λάσπη και να ρίξουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ξεγράψουν από τη μνήμη των πολιτών ποιοι είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν, γιγάντωσαν και ξέπλυναν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής». «Ποιοι», προσθέτει, «διοργάνωναν μαζί τους τα συλλαλητήρια για τη δήθεν «προδοσία» της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Ποιοι έλεγαν μεσούσης της δίκης πως «η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει». Ποιοι ζητούσαν «μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή για συνεργασία με τη ΝΔ» και ποιοι χαρακτήριζαν «ράκος» τον δολοφόνο Ρουπακιά, επειδή βρισκόταν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024