Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπρηστικός Ερντογάν σε Μισέλ: «Η Ελλάδα προκαλεί - Περιμένουμε βήματα για τη διεθνή διάσκεψη»

Εμπρηστικός Ερντογάν σε Μισέλ: «Η Ελλάδα προκαλεί – Περιμένουμε βήματα για τη διεθνή διάσκεψη»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ενρτογάν φέρεται να είπε στον Μισέλ πως «η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί», ενώ διεμήνυσε πως «η Τουρκία αναμένει σαφή βήματα για τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης των χωρών της ανατολικής Μεσογείου»

Με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να πλέει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το απόγευμα της Δευτέρας και τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να εκφράζουν ανοιχτά την απογοήτευσή τους για την προκλητική στάση της Άγκυρας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος πρόεδρος «κούνησε το δάχτυλο» στην ΕΕ, καλώντας την να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της Συμφωνίας της 18ης Μαρτίου και επισημαίνοντας ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωση των βίζα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν φέρεται να είπε στον Μισέλ πως «η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί», ενώ διεμήνυσε πως «η Τουρκία αναμένει σαφή βήματα για τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης των χωρών της ανατολικής Μεσογείου».

Εμπρηστική ρητορική

Είναι εμφανές πως υπάρχει συντονισμένο πισωγύρισμα κλιμάκωσης από την Τουρκία, καθώς ο ένας μετά τον άλλο τούρκοι αξιωματούχοι, από τον υπουργό Άμυνας, μέχρι και τον γαμπρό του Ερντογάν, κατηγορούν την Ελλάδα και υπεραμύνονται της παράνομης Navtex για το Oruc Reis.

«Διακυβεύονται η θαλάσσια δικαιοδοσία μας, τα δίκαια μας και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. ‘Εχουμε δικαιοδοσία από τον ΟΗΕ, διεξάγουμε επιστημονικές και τεχνικές μελέτες κι αυτό δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά οι Έλληνες κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν την ένταση» υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προσθέτοντας μάλιστα: «Ελπίζουμε οι Έλληνες να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες»

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ προειδοποίησε: «Πάντα δίνουμε απάντηση σε εκείνους που το βάζουν στα πόδια από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων«.

Με βίντεο από τα κατορθώματα του Oruc Reis, εύχεται καλή τύχη στη νέα «επιχείρηση» ο γαμπρός του τούρκου προέδρου και έμπιστος επί της οικονομίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024