Αμετανόητος εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Γιάννης Λάγος, ο οποίος αφού αποφάσισε να επιστρέψει από τις Βρυξέλλες, βρέθηκε στο Εφετείο προκαλώντας τόσο τους δικαστές όσο κυρίως τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης όλου του δικαστηρίου που δικάζει την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι «υπάρχει προκατάληψη και ότι καταπατήθηκε το τεκμήριο της αθωότητας».

Υποστήριξε ακόμη ότι «υπήρξε άμεση ή έμμεση παρέμβαση και από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη» που που όπως ισχυρίστηκε πίεσε τους δικαστές.

Οταν η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να εξειδικεύσει το αίτημά του απάντησε ότι θα το κάνει όταν έρθει ο συνήγορός του.

Για την υποστήριξη του αιτήματος εξαίρεσης ο Γ. Λαγός ενημέρωσε το δικαστήριο ότι διορίζει τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

«Δεν υπάρχει απλή υπόνοια υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα έχω πει», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίαση εν αναμονή της προσέλευσης του συνηγόρου του Γ. Λαγού.

Τι υποστήριξε

Ο Κώστας Πλεύρης, ως συνήγορος υποστήριξε:

«Ερχόμενος στην αίθουσα σχημάτισα την εντύπωση ότι εισέρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως, όπου υπήρχαν πλήθη
Ελπίζω να εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα. Η Ευρωπαϊκή σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικασθεί. Τα ΜΜΕ δεν επιτρέποεται να προεξοφλούν το αποτέλεσμα της δίκης. Όλα αυτά που αποτελούν νόμο του κράτους έχουν παραβιαστεί με την ανοχή του δικαστηρίου σας.
Υπαρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Εγινε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλες τις εφημερίδες τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα. Αυτός ο επηρεασμός για μας μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διακυβεύεται η ανεξαρτησία του δικαστηρίου σας. Τόσοι παράγοντες προσπαθούν να σας επηεράσουν. Ελπίζω να μην επηρεαστήκατε. Απλή υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί αρκεί για να καταθέσουμε την αίτηση εξαίρεσης. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πίνακες που έλεγαν ότι δεν είναι αθώοι. Η Ένωση Δικαστών και εισαγγελέων δήλωσε ικανοποιημένη για τι δίκη.

Η δίκη αυτή είναι ποινική αλλά με την ανοχή σας μεταβλήθηκε σε πολιτική δίκη. Και αυτή η ανοχή σας μας δίνει την υπόνοια ότι πρόκειται περί επιδικομασίες. Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαςτη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Ταυτόχρο να οι ίδιες εφημερίδες στρέφονται κατά της εισαγγελέως επειδή δεν συμφώνησε με την άποχη του μιντιακού κατεστημένου. Γραφουν σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν οτι δεν θα έχουν αναστολή. Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες, δεν κάνατε μια δήλώση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό.

Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός όύτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις. Αλλα δεν υπάρχει νόμος που να τα απαγορευεί. Καλυτερα να τους εκτελούσατε. Καμία σχέση με τη νυρεμβέργη που λένε. Εδώ δεν δικάζονται άνθρωποι για πόλεμο. Εδώ δικάζονται άνθρωποι που παρανόμησαν. Η πρόταση της εισαγγελέως έχει βαρύτητα γιατί η εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου. Το δικαστήριο εξυπηρετεί την ιδεά της Δικαιοσύνης…
Υπάρχει υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγόρησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης.
Δεχθήκατε μια κατάσταση που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής
Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο σας πλην της εισαγγελέως.
Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη.
Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση ότι εδώ δεν δικάζονται ιδέες.
Δεν μπορεί όλα τα κομματοσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία, δεν δικάστηκε η Δημοκρατία.
Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός.
Εγώ είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα αυτή της δικης. Εκτός αν είστε Τερτσέτης και η Πολυζωίδης…»