Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεφεύγει ο πόλεμος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ περί «συμπαθειας» στη Χρυσή Αυγή

Ξεφεύγει ο πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ περί «συμπαθειας» στη Χρυσή Αυγή

Τροφή για νέα μάχη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, περί «συμπάθειας» και «ειδικής μεταχείρισης» στη Χρυσή Αυγή έδωσε ανάρτηση με ακραίο περιεχόμενο που σύμφωνα με τη ΝΔ ανήκει σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαψεύδει.

Τροφή για νέα μάχη μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους, περί «συμπάθειας» και «ειδικής μεταχείρισης» στη Χρυσή Αυγή έδωσε ανάρτηση με ακραίο και καταδικαστέο περιεχόμενο που σύμφωνα με τη ΝΔ ανήκει σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαψεύδει, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Μάλιστα η ΝΔ αφήνει αιχμές ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενστερνίζονται τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, επικαλούμενη την εν λόγω ανάρτηση, ενώ νέο «καρφί» πετάει και για το πρωτοσέλιδο της Αυγής, λέγοντας ότι δημιουργεί το υπέδαφος για ακραία πόλωση και μίσος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδοντας ότι το πρόσωπο που έχει κάνει την ανάρτηση, η οποία μιλά για δολοφονία ενός υπουργού και ενός βουλευτής της ΝΔ, είναι μέλος του εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.

«Ο πανικός για τη Ν.Δ. αποδεικνύεται κακός σύμβουλος. Και αν δεν κυβερνούσαν, αυτό θα ήταν πρόβλημα μόνο για τους ίδιους. Ο πανικός τους, όμως, τώρα δηλητηριάζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την ελληνική κοινωνία».

Βέβαια για τη δηλητηρίαση του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας έχει μερίδιο ευθύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ που απαντά και συντηρεί αυτόν τον επικίνδυνο καυγά. Άραγε πόσο πολύτιμο χρόνο σπαταλούν οι κομματικοί μηχανισμοί, ενώ τα κρίσιμα προβλήματα μένουν άλυτα, για να ξεψαχνίζουν το twitter, το facebook και ό,τι άλλο χρησιμοποιείται από μια μεγάλη μερίδα χρηστών μόνο για να προκαλέσουν θόρυβο και να μπουν για λίγο στο επίκεντρο;

Η επίμαχη ανάρτηση

Η ακραία ανάρτηση από την οποία ξεκίνησε η νέα μάχη ανέφερε «δυστυχώς όμως άφησε μερικούς πίσω ακόμα η 17Ν (Άδωνι, Μπογδάνο, κλπ)».

Η ανάρτηση αυτή αμέσως διαδόθηκε με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο να την αναπαράγουν και να απαντούν, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίδραση Γεωργιάδη και Μπογδάνου

ΝΔ: Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής

Θέση για το θέμα πήρε και η ΝΔ που σε ανακοίνωσή της μιλά επίσης για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την Αξιωματική Αντιπολίτευση «εκτός από την αυτονόητη καταδίκη της δήλωσης και τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ», «να αναλογιστεί πού οδηγούν το μίσος, η ακραία πόλωση, η δαιμονοποίηση του πολιτικού αντιπάλου».

Ειδικότερα η ΝΔ σχολιάζοντας την προαναφερθείσα ανάρτηση αναφέρει: «Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί. Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της».

«Λίγες μέρες μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη δολοφονία ενός υπουργού και ενός βουλευτή της ΝΔ! Για μερικούς ο κύκλος του τυφλού μίσους συνεχίζεται. Και δυστυχώς πρωτοσέλιδα όπως το σημερινό της Αυγής δημιουργούν το υπέδαφος. Εκτός από την αυτονόητη καταδίκη της δήλωσης και τη διαγραφή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναλογιστεί πού οδηγούν το μίσος, η ακραία πόλωση, η δαιμονοποίηση του πολιτικού αντιπάλου», επισημαίνει ακόμη στο σχόλιό της η ΝΔ.

Και καταλήγει: «Η δημοκρατία δεν είναι κενό σύνθημα. Είναι καθημερινή πρακτική. Μόνο έτσι δεν θα αφήσουμε χώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν αρκεί. Πρέπει να καταδικάζονται και οι πρακτικές της».

ΣΥΡΙΖΑ:  Σε πανικό η ΝΔ, δηλητηριάζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την κοινωνία

Διαψεύδοντας ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που έκανε αυτήν την «απαράδεκτη» ανάρτηση είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην ΝΔ.

«Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει όταν η Ν.Δ. ήταν στριμωγμένη να διυλίζει μια δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., μπας και αλλάξει την ατζέντα. Τώρα φαίνεται πως τα πράγματα ζόρισαν ακόμα περισσότερο.» αναφέρει στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Πριν από λίγο, η Ν.Δ. έφτασε να ζητά τα ρέστα από τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και για απαράδεκτες δηλώσεις ανθρώπων που δεν είναι καν μέλη του, μπας και αλλάξει η συζήτηση από το διαρκές ξέπλυμα στελεχών της Ν.Δ. στους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες.»

» Την ίδια ώρα, δεν είχαν τη στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να πουν μια κουβέντα όταν υποστηρικτές της Χ.Α. επιτίθονταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ– Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη.»

«Ο πανικός για τη Ν.Δ. αποδεικνύεται κακός σύμβουλος. Και αν δεν κυβερνούσαν, αυτό θα ήταν πρόβλημα μόνο για τους ίδιους. Ο πανικός τους, όμως, τώρα δηλητηριάζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος και την ελληνική κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024