Θύμα του κοροναϊού είναι η εστίαση, με τα μαγαζιά της Αττικής να πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο της πανδημίας.
Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης μπαίνουν τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα μαγαζιά εστίασης στην Αθήνα, τα οποία θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και θα ανοίγουν στις 05:00 το πρωί.
Το προσωπικό θα φορά μάσκα, ενώ στα τραπέζια θα κάθονται έως 4 άτομα.
Επίπεδα ετοιμότητας
Το υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη με τα τέσσερα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας της χώρας και σε ποιο από αυτά ανήκει ο κάθε νομός.
Σύμφωνα με το επίπεδο 1 τα μαγαζιά κλείνουν στη 01:00. Με το επίπεδο 2 στις 00:30 και με το επίπεδο 3 στις 00:00, ενώ στο τέταρτο επίπεδο υπάρχει καραντίνα.
Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών.
Διχασμός για το ωράριο λειτουργίας
Οι καταστηματάρχες της Αθήνας ζητούν να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας έως τη 01:00, με κάποιους να διαφωνούν.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ζητούν από την κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημά τους και προτείνουν να επιδοτηθεί το ενοίκιο και να μειωθεί ο ΦΠΑ προκειμένου να συρρικνωθεί η ζημία και να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων