
Παρίσι : Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για το Brexit
EE και Βρετανία πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για τις σχέσεις τους μετά το Brexit μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η ΕΕ δεν θα δεχθεί μια κακή συμφωνία μόνο και μόνο για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τις σχέσεις τους μετά το Brexit μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η ΕΕ δεν θα δεχθεί μια κακή συμφωνία μόνο και μόνο για να επιτευχθεί κάποιος συμβιβασμός.
«Είναι ανάγκη να υπάρξει μια συμφωνία τις ερχόμενες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει γύρω στις αρχές του Νοεμβρίου», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στον ραδιοσταθμό FranceInfo.
Απαιτείται ψυχραιμία
«Δεν πρέπει να χάσουμε την ηρεμία μας τις τελευταίες ημέρες των διαπραγματεύσεων, επειδή τότε είναι που μερικές φορές γίνονται κακές παραχωρήσεις», πρόσθεσε.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε χθες, Σάββατο, στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πως θα διερευνήσει κάθε οδό προς μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως πρόσθεσε πως πρόοδος για τη γεφύρωση σημαντικών διαφορών πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο Τζόνσον έχει θέσει ως προθεσμία για μια συμφωνία τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου και η ΕΕ επιδιώκει λίγες ακόμη παραχωρήσεις πριν εισέλθει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
- Το «Miami Vice» του Τζόζεφ Κοσίνσκι με φόντο το Μαϊάμι του ’80
- Ο Φαν ντε Φεν στο «στόχαστρο» της Γιουνάιτεντ
- «Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι ο Αζεντίν Ουναΐ»
- Συνελήφθη 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο
- «Ένοιωσα ότι εξαπάτησα το σύστημα»: Τι είναι η μέθοδος «κάψε τ΄άχυρα» που αλλάζει τα ραντεβού από dating apps
- Αλέξης Τσίπρας: Επιστρέφω για να υπάρξει κανονικότητα και σταθερότητα – Με προγραμματικές εξαγγελίες στους Δελφούς







