Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόκοβιτς:  «Μαχητής ο Τσιτσιπάς, είναι δικαίως ανάμεσα στους καλύτερους»

Τζόκοβιτς: «Μαχητής ο Τσιτσιπάς, είναι δικαίως ανάμεσα στους καλύτερους»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εγκωμίασε την αξία του Έλληνα τενίστα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε ότι έχει το κάτι παραπάνω από τον Στέφανο Τσιτσιπά και επισήμανε ότι ένιωθε πως έλεγχε τον ημιτελικό του Roland Garros σε κάθε σημείο του. Ωστόσο, ο Σέρβος δεν παρέλειψε να εγκωμιάσει τον αντίπαλο του, λέγοντας ότι ο Έλληνας τενίστας δίκαια συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του αθλήματος.

«Παρόλο που έχασα το τρίτο και το τέταρτο σετ, ένιωθα ότι ήμουν ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο. Είχα τον έλεγχο, έπαιζα με άνεση. Μπράβο του που πάλεψε και έκανε το comeback. Έπαιξε υπέροχο τένις, ειδικά στο τέταρτο που αντιμετώπιζε μπρέικ πόιντ.
Είχα πολλές ευκαιρίες να σπάσω το σερβίς του στο τέταρτο και να τελειώσω νωρίτερα το ματς. Είναι μαχητής. Είναι δικαίως ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο.

Πάλευε για τον πρώτο του τελικό Grand Slam, παίζονταν πολλά για εκείνον. Είχε κίνητρο να γυρίσει το ματς και τα πήγε πολύ καλά. Στο τέλος νομίζω ότι έμεινε από ενέργεια. Και τότε ήταν που πίεσα περισσότερο εγώ, εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου και τελείωσα το ματς με υπέροχο τρόπο».

Το συγκλονιστικό comeback του Έλληνα τενίστα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι το μέλλον του παγκόσμιου τένις. Ο νεαρός Έλληνας τενίστας το έχει δείξει ξανά στο παρελθόν αλλά χθες το βράδυ οτ απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Ο Στέφανος κατάφερε να επιστρέψει από το 2-0, ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στο τέλος υπέκυψε στην εμπειρία του Σέρβου.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-3 στα σετ (3-6, 2-6, 7-5, 6-4, 1-6 ) κόντρα στο νούμερο ένα των ATP Rankings, Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας γράψει ωστόσο μία εκπληκτική πορεία στο φετινό Roland Garros..

Για τον Τσιτσιπά αυτή ήταν η καλύτερη του επίδοση στον θεσμό, ξεπερνώντας την περσινή του, όταν είχε αποκλειστεί από τα κορτ του Παρισιού, εναντίον του Σταν Βαβρίνκα, σε εκείνον τον αγώνα «θρίλερ» που είχε λήξει επίσης στο πέμπτο σετ.

Η ακτινογραφία του αγώνα

Το ξεκίνημα του Στέφανου ήταν ιδανικό στο πρώτο game, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 40-15 και μάλιστα στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, γύρισε το game και πήρε προβάδισμα. Ο Νόλε απέδειξε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και κατάφερε να κάνει το break και να φτάσει στο 3-0 από νωρίς. Ο Έλληνας τενίστας μείωσε δύο φορές σε 3-1 και 4-2, ωστόσο ο Σέρβος έκανε το 5-2, πριν κλείσει το πρώτο σετ με 6-3, πραγματοποιώντας μερικά τρομερά drop shots, τα οποία δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στέφανο…

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε ακόμα πιο σίγουρος στις κινήσεις του, μαζεύοντας πολλούς πόντους με αρκετά εκπληκτικά forehands. Ο Τσιτσιπάς ήταν ως συνήθως κινητικός, ανεβοκατεβαίνοντας στο κορτ, ωστόσο τα χτυπήματα του Νόλε ήταν αψεγάδιαστα… Με back to back breaks στο τέλος, ο Τζόκοβιτς πήρε και το δεύτερο σετ του αγώνα, κλείνοντας το σε 44 λεπτά.

Κάπου εκεί ωστόσο ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του Στέφανου… Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ πιο ανταγωνιστικός στο τρίτο σετ και δεν άφησε σε κανένα σημείο τον Τζόκοβιτς να χτίσει διαφορά όπως έκανε στα δύο προηγούμενα. Ισοφάρισε σε 4-4, ενώ έσβησε δύο ματς πόιντ, κάνοντας το 5-5. Αφού πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά σε κάποιο σετ του παιχνιδιού, ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε το ένα από τα δύο σετ πόιντ που πήρε και μείωσε σε 2-1, βάζοντας φωτιά στο ματς!

Όπως τελείωσε στο τρίτο σετ, έτσι ξεκίνησε στο τέταρτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αφού εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, ο 22χρονος έκανε απευθείας break και πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 2-0.

Ο Τζόκοβιτς ωστόσο έκανε break στο break, πήρε το σερβίς του και ισοφάρισε σε χρόνο ντε τε… Η εικόνα του παιχνιδιού ωστόσο, δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τα δύο πρώτα σετ του αγώνα, καθώς ο Στέφανος αγωνιζόταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την οποία έβγαζε και στο κορτ. Ανέβαινε συνεχώς στο φιλέ, οδηγώντας παράλληλα το νούμερο ένα του κόσμου σε πολλά λάθη. Αν και έμεινε πίσω με 4-3, ο «Τσιτσι» δεν τα παράτησε, ισοφάρισε και πήρε εν τέλει το σετ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα! 

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, παίρνοντας κεφάλι στο σετ από το πρώτο κιόλας game! Κάπου εκεί, ο «Νόλε» έβγαλε την μεγάλη του προσωπικότητα και ανέτρεψε γρήγορα με 2-1.

Ο Σέρβος έβγαλε χαρακτήρα παρά τη μεγάλη κούραση, με την εμπειρία του να έχει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Φανερά κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια, ο Τσιτσιπάς λύγισε στο τελευταίο σετ, με τον Τζόκοβιτς να επικρατεί με 6-1 στα game και να κλείνει το εισιτήριο για το ραντεβού του μεγάλου τελικού κόντρα στον Βασιλιά του Roland Garros, Ραφαέλ Ναδάλ.

 

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024