Στο ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής αναφέρθηκε ο νομικός Γιάννης Ματζουράνης. Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα υποστήριξε πως «όταν η απόφαση καταστεί αμετάκλητη οι καταδικασθέντες στερούνται τα αξιώματα και τα πολιτικά δικαιώματα τους. Το δικαστήριο, μπορεί να τα στερήσει».
Υπογράμμισε επίσης, ότι είτε με τον παλιό είτε με τον νέο κώδικα, πριν η απόφαση γίνει αμετάκλητη θα μπορούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, να κατέβουν σε εκλογές. Ενδεικτικά μάλιστα είπε, ότι δεν πρόκειται για μια πολιτική δίκη, αλλά μια κανονική που απλώς δικάζονται πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται η δίκη στο Εφετείο να είναι πολύμηνη, «καθώς είναι μια δύσκολη, μεγάλη και σοβαρή υπόθεση».
Ο νομικός είπε, η αλλαγή του Ποινικού Κώδικά «μπορεί να έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως ήταν έργο δεκαετιών. Τα μέλη που συμμετείχαν, είχαν επιστημονικές απόψεις ώστε να εξορθολογιστεί ο ποινικός κώδικας που ίσχυε από το 1953 έως το 2019».
Ο κ. Μαντζουράνης, ήταν καυστικός απέναντι στον κ. Κοντονή ο οποίος παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσίας του για τον νέο ποινικό κώδικα που, όπως είπε, θα ευνοούσε τη Χρυσή Αυγή.
Για τη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Μαντζουράνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. Λέγοντας ότι υπάρχουν κάποια κολλήματα που θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν, όπως πώς συνταγματικά θα μπορούσε να στηριχθεί η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πριν την αμετάκλητη καταδίκη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα