Ο Βέμπερ ζητά από Τουρκία να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νομίμους κατοίκους τους
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δήλωσε ότι «η Κύπρος υπέφερε τις τουρκικές προκλήσεις και επιθέσεις για πολύ καιρό. Η ομάδα του ΕΛΚ στο ΕΚ ανησυχεί σοβαρά για τα τουρκικά σχέδια για το άνοιγμα των Βαρωσίων».
Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο επικεφαλής της Γερμανός Ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ κάλεσαν την Πέμπτη την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ.
Πιο συγκεκριμένα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δήλωσε ότι «η Κύπρος υπέφερε τις τουρκικές προκλήσεις και επιθέσεις για πολύ καιρό. Η ομάδα του ΕΛΚ στο ΕΚ ανησυχεί σοβαρά για τα τουρκικά σχέδια για το άνοιγμα των Βαρωσίων».
Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ «μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε παραβίαση στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη Βαρώσια και θα υπονομεύσει τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού».
«Απαιτούμε την πλήρη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ. Αυτό σημαίνει την άμεση επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους, υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ σύμφωνα με το αυτά τα ψηφίσματα. Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει ενέργειες που θα έβλαπταν τις προοπτικές για περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, και οι οποίες δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή», σημείωσε.
- Μια έρευνα του 1998 προσπάθησε να προβλέψει το 2025 – Πόσα βγήκαν αληθινά;
- «Ο Χάρος έρχεται για τον Ζελένσκι»: Συνεχίζει τις απειλές ο Μεντβέντεφ καθώς η ένταση κλιμακώνεται
- Τρίκαλα – Αγρίνιο: Στα γραφεία κυβερνητικών βουλευτών αγρότες – Πέταξαν πορτοκάλια, σανό και κοπριά
- Τα παιδιά του Sean Combs απαντούν στο Netflix με ντοκιμαντέρ για τον πατέρα τους εν μέσω σοβαρών κατηγοριών
- Πώς τα διαμάντια υπόσχονται μια νέα κβαντική επανάσταση
- Γιάννης Τσουκαλάς, αυτός είναι ο Έλληνας μαχητής που δέχτηκε βάναυση επίθεση στη Σερβία (vid+pics)






