Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοζάνη : Μίνι lockdown για 5 μέρες και μάσκες παντού

Κοζάνη : Μίνι lockdown για 5 μέρες και μάσκες παντού

Τέθηκαν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στην Κοζάνη

Από το πρωί και για τις επόμενες πέντε ημέρες θα ισχύσουν τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού στην Κοζάνη.

Στην περιοχή καταγράφηκε χθες αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, με 29 νέες μολύνσεις, ενώ αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς, είναι η διασπορά των κρουσμάτων. Ειδικότερα, έχουν βρεθεί εννέα κρούσματα στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης και άλλα τόσα στα δικαστήρια, ενώ υπάρχουν κρούσματα στο πανεπιστήμιο και σε σχολεία.

Η διασπορά του ιού ανησύχησε τις Αρχές, που αποφάσισαν τη χρήση μάσκας προστασίας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο γιατί δεν τηρούνταν σωστά τα μέτρα προστασίας που έχουν ζητήσει οι ειδικοί.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε και σε φαινόμενα συνωστισμού στην κεντρική πλατεία της πόλης, τονίζοντας πως ίσως είναι μια από τις αιτίες για τη διασπορά του ιού.

Τα μέτρα στην Κοζάνη

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες,  κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για πέντε (5) ημέρες από την Τετάρτη 07-10-2020 και ώρα 22.00 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Κατανομή κρουσμάτων

Σταθερά ψηλά παραμένουν και τα κρούσματα στην Αττική, με το Λεκανοπέδιο να… γονατίζει και σήμερα μετρώντας 194 κρούσματα, δηλαδή περίπου τα μισά από τα συνολικά 407 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως στα 25 κρούσματα που εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, προστίθενται 2 που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό των εισαγόμενων κρουσμάτων σε 27.

Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων, η Αττική φλέγεται και σήμερα με 194 κρούσματα, με την Κοζάνη να βρίσκεται σε ανησυχητικά νούμερα, μετρώντας 29 κρούσματα, ενώ τρομακτικοί είναι και οι αριθμοί στα Ιωάννινα με 26 μολύνσεις.

Ακόμα, 16 κρούσματα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024