Διαμαρτυρία συνταξιούχων : Σε καρέκλες, με αποστάσεις και με μάσκες [εικόνες]
«Φέρτε πίσω όλα τα «νόμιμα» και παράνομα αρπαγμένα», αναγράφεται σε πανό που είχε αναρτηθεί στη συγκέντρωση των συνεργαζόμενων οργανώσεων συνταξιούχων.
Καθιστοί σε καρέκλες που έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση και φορώντας μάσκες στα πρόσωπά τους, συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας.
«Φέρτε πίσω όλα τα «νόμιμα» και παράνομα αρπαγμένα», αναγράφεται σε πανό που είχε αναρτηθεί στη συγκέντρωση των συνεργαζόμενων οργανώσεων συνταξιούχων.


Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων:
«Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν.
Τις περικοπές στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, τα δώρα, το ΕΚΑΣ, τα φάρμακα, να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές.
- Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
- Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες.
- Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνης 2015, Μάης 2016 που αφορούν τις κύριες, επικουρικές συντάξεις καθώς και τις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης, σε όλους τους συνταξιούχους.
- Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.
- Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
- Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
- Ρίνγκο Σταρ: Τα λάθη, η σκηνή, τα «ναι» στη μαριχουάνα και τα «όχι» στην πίτσα
- Γιατί δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι με την επιτυχία;
- Χόλιγουντ: Διάσημοι ηθοποιοί αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount – Warner Bros
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442