Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμμόχωστος : Διαμαρτυρία Κύπριων για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Αμμόχωστος : Διαμαρτυρία Κύπριων για το άνοιγμα των Βαρωσίων

Εκατοντάδες κάτοικοι της Αμμοχώστου μαζεύτηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας και διαδήλωσαν κατά της απόφασης της Τουρκίας για άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την έκνομη ενέργεια της Τουρκίας να προχωρήσει σε επέκταση χρήσης μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, προχώρησαν πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκατοντάδες Αμμοχωστιανοί μαζεύτηκαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας και κρατώντας πανό ζητούν την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της και πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μεταξύ των πανό που κρατούν οι Βαρωσιώτες αναγράφονται συνθήματα όπως ««Δώστε μας πίσω την Αμμόχωστο» και «Είμαστε οι νόμιμοι κάτοικοι της πόλης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου, η φιέστα του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ προκαλεί το αίσθημα των Αμμοχωστιανών και ολόκληρου του κυπριακού λαού.

«Ο Δήμος Αμμοχώστου, απερίφραστα καταδικάζει αυτή την ενέργεια. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας φωνάζουμε ότι η Αμμόχωστος ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της και όχι στους εγκάθετους της Άγκυρας», προστίθεται.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024