Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Ναβάλνι: Το Βερολίνο προειδοποιεί την Μόσχα για επιβολή κυρώσεων

Υπόθεση Ναβάλνι: Το Βερολίνο προειδοποιεί την Μόσχα για επιβολή κυρώσεων

«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση των γεγονότων και δεν δοθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, στοχευμένες και αναλογικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων στην Ρωσία θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας ενώπιον των γερμανών βουλευτών

Η Γερμανία απείλησε σήμερα την Ρωσία με την επιβολή «στοχευμένων και αναλογικών κυρώσεων», εάν η Μόσχα δεν δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες δηλητηριασμού του αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση των γεγονότων και δεν δοθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, στοχευμένες και αναλογικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων στην Ρωσία θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας ενώπιον των γερμανών βουλευτών.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί γρήγορα να επιβάλει κυρώσεις σε άτομα στην Ρωσία που εμπλέκονται στην ανάπτυξη νευροτοξικών παραγόντων, όπως είναι το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε κατά του Αλεξέι Ναβάλνι, διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι δυνατόν να επιβληθούν πολύ γρήγορα κυρώσεις κατά ατόμων τα οποία, για παράδειγμα, είναι γνωστά ότι συμμετέχουν στην ανάπτυξη χημικών όπλων και είναι μία συζήτηση που θα έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προσεχείς ημέρες», πρόσθεσε ο Χάικο Μαας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024