Υπόθεση Ναβάλνι: Το Βερολίνο προειδοποιεί την Μόσχα για επιβολή κυρώσεων
«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση των γεγονότων και δεν δοθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, στοχευμένες και αναλογικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων στην Ρωσία θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας ενώπιον των γερμανών βουλευτών
Η Γερμανία απείλησε σήμερα την Ρωσία με την επιβολή «στοχευμένων και αναλογικών κυρώσεων», εάν η Μόσχα δεν δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες δηλητηριασμού του αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι.
«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση των γεγονότων και δεν δοθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, στοχευμένες και αναλογικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων στην Ρωσία θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας ενώπιον των γερμανών βουλευτών.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί γρήγορα να επιβάλει κυρώσεις σε άτομα στην Ρωσία που εμπλέκονται στην ανάπτυξη νευροτοξικών παραγόντων, όπως είναι το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε κατά του Αλεξέι Ναβάλνι, διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
«Είναι δυνατόν να επιβληθούν πολύ γρήγορα κυρώσεις κατά ατόμων τα οποία, για παράδειγμα, είναι γνωστά ότι συμμετέχουν στην ανάπτυξη χημικών όπλων και είναι μία συζήτηση που θα έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προσεχείς ημέρες», πρόσθεσε ο Χάικο Μαας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442