Υπόθεση Ναβάλνι: Το Βερολίνο προειδοποιεί την Μόσχα για επιβολή κυρώσεων
«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση των γεγονότων και δεν δοθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, στοχευμένες και αναλογικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων στην Ρωσία θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας ενώπιον των γερμανών βουλευτών
Η Γερμανία απείλησε σήμερα την Ρωσία με την επιβολή «στοχευμένων και αναλογικών κυρώσεων», εάν η Μόσχα δεν δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες δηλητηριασμού του αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι.
«Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξει αποσαφήνιση των γεγονότων και δεν δοθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, στοχευμένες και αναλογικές κυρώσεις κατά αξιωματούχων στην Ρωσία θα είναι αναπόφευκτες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας ενώπιον των γερμανών βουλευτών.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί γρήγορα να επιβάλει κυρώσεις σε άτομα στην Ρωσία που εμπλέκονται στην ανάπτυξη νευροτοξικών παραγόντων, όπως είναι το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε κατά του Αλεξέι Ναβάλνι, διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
«Είναι δυνατόν να επιβληθούν πολύ γρήγορα κυρώσεις κατά ατόμων τα οποία, για παράδειγμα, είναι γνωστά ότι συμμετέχουν στην ανάπτυξη χημικών όπλων και είναι μία συζήτηση που θα έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση τις προσεχείς ημέρες», πρόσθεσε ο Χάικο Μαας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- Θεσσαλονίκη: «Πειραγμένος» μετρητής σε μονοκατοικία στον Εύοσμο – Συνελήφθη 36χρονος
- Η Meta δοκιμάζει έξυπνα γυαλιά που καταγράφουν κάθε στιγμή του χρήστη
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442