
Οι Βρυξέλλες εκφράζουν φόβους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει φόβους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με ανάμιξη της Τουρκίας και της Ρωσίας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει φόβους για διεθνοποίηση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με ανάμιξη της Τουρκίας και της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
«Η ανάμιξη περιφερειακών παραγόντων στη σύγκρουση δεν μπορεί να αποκλεισθεί», δήλωσε ο Ισπανός Ζοσέπ Μπορέλ αναφερόμενος στη Ρωσία και την Τουρκία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες. «Πρέπει να εμποδισθεί η ξένη ανάμιξη», επανέλαβε.
Η αρμενική κοινότητα κινητοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες για να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει δράση για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Σχεδόν 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ευρωπαϊκή συνοικία και πολλοί κατήγγειλαν την Ευρώπη ότι τηρεί παθητική στάση.
«Πάει μια εβδομάδα που η Αρμενία υποφέρει από την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και κανένας δεν νοιάζεται. Η Ευρώπη μας λέει απλώς ότι προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν, αλλά δεν γίνεται τίποτε», είπε ο 28χρονος Χριτσίμ Σαργκσιανί.
«Ενώ εσείς ανησυχείτε βαθιά, πολλοί, πολλοί αρμένιοι στρατιώτες πεθαίνουν», λέει η Τερέζα Κιραοκσιάν, 30 ετών, καθηγήτρια αγγλικών.
Ο 27χρονος Ραφέκ Αβετεσιάν ζήτησε να σταλεί «μια δύναμη διατήρησης της ειρήνης για να μπορέσουν να σταματήσουν οι μάχες».
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας διαβεβαίωσε πως πολλαπλασιάζει τις παρεμβάσεις σε εμπολέμους και περιφερειακές δυνάμεις για να ζητήσει την άμεση κατάπαυση του πυρός και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις. «Όμως αυτό δεν συμβαίνει προς το παρόν. Το τραπέζι παραμένει άδειο εδώ και 30 χρόνια», τόνισε.
Ο Μπορέλ υπογράμμισε επίσης πως η ΕΕ διαθέτει «πολύ λίγες πληροφορίες» για την κατάσταση στο πεδίο. «Δεν υπάρχουν παρατηρητές (…) και πρέπει να φυλαγόμαστε από την παραπληροφόρηση», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Burger με μοσχαρίσιο κιμά, καραμελωμένα κρεμμύδια & BBQ σάλτσα
- Πάνω από πέντε χιλιάδες εκτοπισμένοι στην Αϊτή εξαιτίας συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών
- Έρευνα: Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στην κίνηση και την ψυχική υγεία;
- Ελλιπής ο εμβολιασμός ενηλίκων – Αγνοούν τους κινδύνους και την ανάγκη εμβολιασμού οι Έλληνες
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Γιατί μια μούμια να κρύβει μέσα της απόσπασμα της «Ιλιάδας»;






