
Αρμένιος πρωθυπουργός : Η Τουρκία επιδιώκει τη συνέχιση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε πως οι ενέργειες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν ισοδυναμούν με «τρομοκρατική επίθεση» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε πως οι ενέργειες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν ισοδυναμούν με «τρομοκρατική επίθεση» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η οποία αποτελεί μέρος μια πολιτικής συνέχισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
«Αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια αζερο-τουρκική διεθνής τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο Πασινιάν στο Sky News.
«Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή είναι μια πολιτική συνέχισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων και μια πολιτική παλινόρθωσης της τουρκικής αυτοκρατορίας».
Κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε σκοτώσει 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους στο διάστημα από το 1915 έως το 1923.
Η Τουρκία δέχεται ότι πολλοί Αρμένιοι που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με οθωμανικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως αμφισβητεί τους αριθμούς και αρνείται ότι οι φόνοι ήταν συστηματικά ενορχηστρωμένοι και συνιστούν γενοκτονία.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ο λετονός υπουργός Άμυνας παραιτήθηκε όταν ουκρανικά drones έπληξαν δεξαμενή πετρελαίου στην χώρα του
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ακυρωθέν γκολ που πέτυχε ο Βάργκα για την «Ένωση» (vid)
- Νέα μεγάλη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» (vid)
- Το τόξο συνεργασιών της Ελλάδας με Ινδία, χώρες του Κόλπου, Ισραήλ και ΗΠΑ και η θεωρία της περικύκλωσης της Τουρκίας
- Tρύπες για Μetallica: Καρράς και Παπαδόπουλος για το «Δεν Χωράς Πουθενά» στο ΟΑΚΑ – Τα σχόλια τους
- Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ 0-1: Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο οι Κανονιέρηδες



