Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη Χρυσής Αυγής : Κόντρα Χρυσοχοΐδη - ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής : Κόντρα Χρυσοχοΐδη – ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Εφετείο

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας διέλυσαν μια καθ' όλα δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία και απάντησαν με δυσανάλογη επίδειξη ισχύος εξαιτίας μερικών προβοκατόρων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε εξηγήσεις

Κόντρα για τα επεισόδια που ξέσπασαν έξω από το Εφετείο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής έχει δημιουργηθεί μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας διέλυσαν μια καθ’ όλα δημοκρατική και ειρηνική διαμαρτυρία και απάντησαν με δυσανάλογη επίδειξη ισχύος εξαιτίας μερικών προβοκατόρων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε εξηγήσεις.

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας».

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον κ. Σπίρτζη με την εξής δήλωση: «Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα. Στον κ. Σπίρτζη που δεν άκουσε, δεν είδε αλλά παρ’ όλα αυτά καταγγέλλει, απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότοφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας».

Παράλληλα, και ο Γιάνης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ25 ζητά την παραίτηση Χρυσοχοΐδη με αφορμή την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και την καταγγελία του για το φραστικό επεισόδιο με αστυνομικό των ΜΑΤ.

Σπίρτζης: Να δώσει δημόσιες εξηγήσεις η ηγεσία της Κατεχάκη

Tη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, σχολιάζει με δήλωσή του ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, καλώντας το αρμόδιο υπουργείο να δώσει «δημόσιες εξηγήσεις».

«Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του. Δυστυχώς, η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας», αναφέρει ο Χ. Σπίρτζης και απευθύνει ερώτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;».

«Για να αντιμετωπίσουν τι;», συνεχίζει ο Χ. Σπίρτζης, σχολιάζοντας πως «όχι προφανώς τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, που χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία».

«Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», καταλήγει ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καλπάκης: Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρήκε την ευκαιρία να διαλύσει μία ιστορική διαμαρτυρία

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσωπικά, για ακόμη μία φορά, επιβεβαίωσαν τη δυσανεξία τους σε οποιαδήποτε ειρηνική και δημοκρατική διαμαρτυρία», τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

«Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή και ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν για την δικαίωση των θυμάτων των ναζιστών, δυνάμεις της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν ρίψεις νερού και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς να έχουν προκληθεί επεισόδια που να δικαιολογούν μία τέτοια αντίδραση», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «προφανής στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη διαδήλωση, αδιαφορώντας ακόμη και την ύπαρξη δύο νοσοκομείων στο σημείο».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «μια μικρή ομάδα προβοκατόρων, που είναι βέβαιο πως αν ήθελε θα μπορούσε να απομονώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης» και όμως «βρήκε την ευκαιρία να διαλύσει μία ιστορική, δημοκρατική και καθ΄ όλα ειρηνική διαμαρτυρία».

«Τα ασύστολα ψεύδη που επιστρατεύει στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μάλλον κάνουν τα πράγματα χειρότερα, όταν τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας», καταλήγει.

Ηλιόπουλος: Τεράστια δυσανεξία Χρυσοχοΐδη

“Τεράστια νίκη για τη Δημοκρατία”, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5 FM”.

“Πρόκειται για τεράστια νίκη για όλους τους αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος, για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Αλλά και για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα που πήρε πάνω της αυτό το βάρος όλα αυτά τα χρόνια”, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Τόνισε ακόμα ότι “αν πρέπει να διαλέξουμε δύο εικόνες από τη σημερινή ημέρα, η μία είναι η φωτογραφία με τις χιλιάδες κόσμου που φαίνονται από ψηλά, με τους περισσότερους από 40.000 ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το εφετείο. Η δεύτερη είναι η εικόνα της Μάγδας Φύσσα όταν βγαίνει από την αίθουσα, μετά την απόφαση, να φωνάζει “Γιε μου τα κατάφερες!”.

Αναφορικά με την αναίτια επέμβαση της αστυνομίας, που σημειώθηκε έξω από το Εφετείο, η οποία οδήγησε στη διάλυση της συγκέντρωσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε ότι επρόκειτο “για μια τεράστια δυσανεξία που έδειξε ο κ. Χρυσοχοϊδης και η αστυνομία απέναντι σε μια γιορτή της Δημοκρατίας”.

“Η μάχη δεν τελειώνει εδώ”, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος για την επόμενη μέρα της ιστορικής απόφασης”. “Γιατί έχουμε τη μάχη με όλα αυτά που έδωσαν χώρο στη Χρυσή Αυγή, τη μάχη με όλα τα ‘ναι μεν αλλά” και με τη θεωρία των δύο άκρων”, τόνισε. “Αυτή τη μάχη την έχουμε μπροστά μας όλο το επόμενο διάστημα, καθώς ξαναμπαίνουμε σε ένα μαύρο τούνελ, σε έναν κοινωνικό χειμώνα, μια κατάσταση την οποία σίγουρα ακροδεξιές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024