Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα κρούσματα στα σχολεία αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, ανέφερε το υπουργείο Παιδείας σε άτυπη ενημέρωση, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία μετά τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας.
Διαβεβαιώθηκε, επίσης, ότι από το Υπουργείο παρακολουθείται «πολύ στενά» η εξέλιξη της πανδημίας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είναι «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».
Ύστερα από τρεις εβδομάδες και πλέον λειτουργίας των σχολείων, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε, κατά την άτυπη ενημέρωση, ότι «δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο».
«Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς», ανέφερε η ενημέρωση.
Χαρδαλιάς: Τα σχολεία μας είναι ασφαλή
Κατά τη χτεσινή ενημέρωση για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε και στοιχεία για τη διασπορά του κοροναϊού στα σχολεία.
14 σχολεία έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα σε 144 σχολεία πανελλαδικά έχουν κλείσει λόγω περιστατικών κοροναϊού. Τα περισσότερα «λουκέτα» έχουν μπει, όπως είναι φυσικό, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μόνο το 0,016% της μαθητικής κοινότητας και το 0,033% των εκπαιδευτικών της χώρας έχει βρεθεί θετικό στον ιό.
Παρατήρησε περαιτέρω πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου