Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής Αμνηστία: Ιστορική απόφαση - ορόσημο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Διεθνής Αμνηστία: Ιστορική απόφαση – ορόσημο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

«Η ετυμηγορία για τη Χρυσή Αυγή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην πολιτική δαιμονοποίησης σε όλη την Ευρώπης», αναφέρει ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη.

Την καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Χρυσής Αυγής και των μελών της χαιρετίζει η Διεθνής Αμνηστία.

«Αυτή η ετυμηγορία στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε πολιτικές ομάδες με επιθετικές ατζέντες κατά των μεταναστών και κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη», τονίζει σε μήνυμά του ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, Nils Muižnieks.

«Η σημερινή απόφαση-ορόσημο είναι η αναγνώριση της συστημικής απειλής που τίθεται για τις κοινωνίες μας από μια βίαιη, ρατσιστική ομάδα και μια δέσμευση ότι αυτή η απειλή δεν πρέπει να συνεχιστεί», συνεχίζει στο μήνυμά του.

Ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη, Nils Muižnieks, δήλωσε:

«Αυτή η ετυμηγορία στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε πολιτικές ομάδες με επιθετικές ατζέντες κατά των μεταναστών και κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη ότι η βίαιη και ρατσιστική εγκληματική δραστηριότητα – είτε διαπράττονται από άτομα στο δρόμο είτε από μέλη του κοινοβουλίου, δεν θα ατιμώρητα.

«Οι δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής αποκάλυψαν μια ρωγμή που υπάρχει όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα. Η σημερινή απόφαση-ορόσημο είναι η αναγνώριση της συστημικής απειλής που τίθεται για τις κοινωνίες μας από μια βίαιη, ρατσιστική ομάδα και μια δέσμευση ότι αυτή η απειλή δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η σημερινή ετυμηγορία είναι το πρώτο βήμα για την απονομή δικαιοσύνης στα θύματα εγκλημάτων μίσους και επιθέσεων που εισάγουν διακρίσεις και πρέπει να χρησιμεύσει ως μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων δαιμονοποίησης και αποδιοπομπαίου τράγου ολόκληρων πληθυσμών. Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα αποτελέσει σημείο καμπής για την αποτροπή της ρατσιστικής βίας και των εγκλημάτων μίσους στο μέλλον. «

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024