Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ - Τι συζητούν

Συνάντηση Μητσοτάκη με Στόλτενμπεργκ – Τι συζητούν

Σε εξέλιξη είναι οι επαφές του Γενς Στόλτενμπεργκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε εξέλιξη είναι οι επαφές του γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Μέγαρο Μαξίμου. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σε λίγο ξεκινάει η διευρυμένη σύσκεψη στην οποία επίσης παίρνουν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Στόλτενμπεργκ.

Η επίσκεψη Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα και χθες στην Άγκυρα, γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών των δύο χωρών.

Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τις συζητήσεις καθυστερεί η τουρκική πλευρά, που προβληματίζεται για το χρόνο έναρξης των διερευνητικών.

Σημειώνεται πάντως ότι την περίοδο αυτή έχουν πέσει οι τόνοι για την Ανατολική Μεσόγειο εν όψει της έναρξης των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας- Τουρκίας,  σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείει οποιαδήποτε επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των δυο χωρών.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ νωρίτερα βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών όπου ο  Νίκος Δένδιας παρέθεσε στον κ. Στόλτενμπεργκ πρόγευμα εργασίας, στο οποίο παρακάθισε και ο υπ. άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024