Κοροναϊός : Συναγερμός στα νοσοκομεία – Γεμίζουν οι ΜΕΘ
Ο κοροναϊός δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές του συστήματος υγείας, καθώς μόνο χθες σε Ευαγγελισμό και Αττικόν έγιναν 40 εισαγωγές, ενώ η πληρότητα σε εντατικές μονάδες για Covid-19 αγγίζει το 67%
Ο κοροναϊός δοκιμάζει καθημερινά τις αντοχές του συστήματος υγείας, καθώς μόνο χθες σε Ευαγγελισμό και Αττικόν έγιναν 40 εισαγωγές, ενώ η πληρότητα σε εντατικές μονάδες για Covid-19 αγγίζει το 67%.
Στην Αττική βρίσκεται εδώ και εβδομάδες το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα, προκαλώντας ισχυρές δονήσεις στο σύστημα υγείας. Καθημερινά γίνονται τουλάχιστον 70 εισαγωγές με τους 3 στους 4 ασθενείς να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών.
Αυξάνονται οι νοσηλείες στην Αθήνα
Περισσότεροι από 718 ασθενείς νοσηλεύονται, με 87 να βρίσκονται διασωληνωμένοι και άλλοι 122 σε σοβαρή κατάσταση.
Στην Αττική, από τα 126 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, τα 82 είναι ήδη κατειλημμένα, ποσοστό 67%. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν Ευαγγελισμός και Σωτηρία.
Ο Φώτης Τουλγαρίδης, γιατρός στον Ευαγγελισμό, τονίζει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια τους, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις. Η ενίσχυση των νοσοκομείων είναι επιτακτική ανάγκη.
«Η προσπάθεια που κάνει το προσωπικό είναι συγκινητική».
Η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία συνεπάγεται και με αύξηση των διασωληνώσεων. Μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε κορεσμό τα νοσηλευτικά ιδρύματα.
- Δρομολογείται κατασκευή σχολείου με γυάλινα δάπεδα στην Αρχαία Κόρινθο
- Mirage 2000-5 στην Κάρπαθο στη θέση των Patriot – Οι λόγοι της αποχώρησης
- Δένδιας: Μήνυμα για τη γενοκτονία των Ποντίων – «Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
- Ακόμα ένα παιδί του Μπραντ Πιτ «πετάει» το επίθετό του
- Ανδρουλάκης για Γενοκτονία Ποντίων: Η 19η Μαΐου αποτελεί μια μαύρη επέτειο για την ιστορία του Ελληνισμού
- «Αστακός» η Αθήνα για το Final Four της Euroleague – «Φρούριο» το ΟΑΚΑ και αυστηροί έλεγχοι
- «Λίγο πριν…»: Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει το 1ο Αναλόγιο Νέων Δημιουργών
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 45χρονης – Άφησε μόνη στο σπίτι την 4χρονη κόρη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442