Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«15 ημέρες φόβου και απομόνωσης» - Πώς περιγράφει στο MEGA τη μάχη με τον κοροναϊό πρώην ασθενής

«15 ημέρες φόβου και απομόνωσης» – Πώς περιγράφει στο MEGA τη μάχη με τον κοροναϊό πρώην ασθενής

Ο κοροναϊός δεν εξαιρεί κανέναν. Τη δική του μάχη περιγράφει στο MEGA ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Υφαντόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τις 15 ημέρες απομόνωσης και φόβου στην μονάδα του Ευαγγελισμού

Πάλεψε με τον κοροναϊό δεκαπέντε ημέρες στον Ευαγγελισμό και με την μοναξιά της απομόνωσης στο σπίτι του για άλλες είκοσι. Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Υφαντόπουλος, μιλά στο MEGA για τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του από την οποία κατάφερε να βγει νικητής.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι αυτό δεν με αφορά, δεν θα συμβεί σε εμένα, θα συμβεί στους άλλους και εδώ είναι ο άκρατος εγωισμός τον οποίο θα πρέπει να καταπολεμήσουμε την περίοδο του κοροναϊού».

Όπως περιέγραψε και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο ίδιος διακρίνει την εμπειρία του σε τρία στάδια.

«Η πρώτη φάση αναφέρεται στην αγνωσία θα έλεγα, όπου οι γνώσεις μας για τον κοροναϊό είναι πολύ περιορισμένες. Το δεύτερο στάδιο είναι της νοσοκομειακής φροντίδας όταν αναγκάστηκα να νοσηλευτώ γιατί διαγνώστηκα θετικός στον κοροναϊό. Η μεγάλη έκπληξη ήταν όταν μεταφερόμενος στο δωμάτιο, είδα ξαφνικά στη πόρτα του θαλάμου, προσοχή covid19 και κατάλαβα κι εγώ ότι είμαι ένας από τους ασθενείς με υψηλό κίνδυνο».

Μέσα στον θάλαμο νοσηλείας, τα συναισθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο και μοναδική του παρηγοριά ήταν να κοιτάζει το εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου στον Λυκαβηττό.

«Ο εφιάλτης ήταν όταν αγνάντευες, όταν κοίταζες έξω και έβλεπες τις νεκροφόρες και τα φέρετρα να βγαίνουν από το νοσοκομείο».

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο ακολούθησε μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο και το καλωσόρισμα στο σπίτι. «Το φαγητό ερχόταν στο κατώφλι του δωματίου και μέσα από τις αναπνοές και τις εισπνοές που έκανα προσπάθησα να αναλάβω την υγεία μου».

Η οδυνηρή αυτή εμπειρία που έζησε αποτελεί παρελθόν, δεν ξεχνά ωστόσο το πόσο αδυσώπητος είναι ο κοροναϊός, τονίζοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης και της πειθαρχίας στις οδηγίες των ειδικών.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024