Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για προϋπολογισμό ανεδαφικών προβλέψεων μιλά η Αντιπολίτευση

Για προϋπολογισμό ανεδαφικών προβλέψεων μιλά η Αντιπολίτευση

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ασκεί η Αντιπολίτευση, εστιάζοντας κυρίως στην πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5% το επόμενο έτος

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ασκεί η Αντιπολίτευση, εστιάζοντας κυρίως στην πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5% το επόμενο έτος και τα μέχρι σήμερα ληφθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τα οποία -όπως υποστηρίζουν- είναι ανεπαρκή και ως εκ τούτου ανίκανα να δώσουν στην οικονομία την απαραίτητη ώθηση.

Για προϋπολογισμό ανεδαφικών προβλέψων και επιδεικτικής αδιαφορίας για τις κοινωνικές ανάγκες μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απολύτως εκτός πραγματικότητας και έωλο ως προς τις εκτιμήσεις του βρίσκει το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το ΚΙΝΑΛ.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί το μαξιλάρι των κεφαλαίων για ουσιαστική, άμεση και γενναία στήριξη της πραγματικής οικονομίας, των εργαζομένων και των νοικοκυριών και κατ’ επέκταση της ανάπτυξης.

Δεν διστάζει δε να πει ακόμη ότι «το Προσχέδιο που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση προμηνύει νέα μνημόνια. De jure ή De facto».

ΣΥΡΙΖΑ: Απολύτως μη ρεαλιστικές προβλέψεις, επιδεικτική αδιαφορία για την κοινωνία

«Οι προβλέψεις του Προσχεδίου για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2021 είναι ανεδαφικές» τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως εξηγούν, «προβλέποντας ύφεση φέτος 8,2% και ανάκαμψη 7,5% το 2021 η κυβέρνηση επιμένει σε μία ανάκαμψη τύπου V, η οποία με βάση τα μέτρα που λαμβάνει, αλλά και τις υποθέσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται είναι απολύτως μη ρεαλιστική.»

» Οι μειωμένες παρεμβάσεις του Προϋπολογισμού που προβλέπονται για τις συνέπειες της πανδημίας προμηνύουν τη συνέχιση της πολιτικής μη στήριξης και μη ενίσχυσης της υγείας και της παιδείας, των εργαζομένων και των νοικοκυριών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Ενώ οι πολίτες θα κληθούν στο μέλλον να πληρώσουν συσσωρευμένα χρέη.»

«Οι ανεδαφικές και υπεραισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα και αποτελέσματα της πολιτικής της, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε επώδυνες αναθεωρήσεις εις βάρος της κοινωνίας» προεξοφλούν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου και τονίζουν:

«Η ανάγκη ουσιαστικής, άμεσης και γενναίας στήριξης της πραγματικής οικονομίας, των εργαζομένων και των νοικοκυριών αγνοείται επιδεικτικά από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όπως αγνοείται και η ανάγκη ουσιαστικής αξιοποίησης του μαξιλαριού που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα έδινε τη δυνατότητα πρόσθετης στήριξης της οικονομίας χωρίς το χρέος να φτάσει στο 216% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από το Προσχέδιο, καθώς η ύφεση θα ήταν σαφώς μικρότερη».

«Τις μη ρεαλιστικές προβλέψεις και την εκτόξευση του χρέους επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η χώρα και οι πολίτες τις έχουν πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν. Το Προσχέδιο που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση προμηνύει νέα μνημόνια. De jure ή De facto» καταλήγουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου.

Στο θέμα του προϋπολογισμού αναφέρθηκε και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά.

«Αντί να καλλιεργεί μια εικόνα πέρα από κάθε λογική με το προσχέδιο προϋπολογισμού, η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά» επισήμανε μιλώντας στον Alpha 98.9.

«Εδώ και ένα εξάμηνο η Ευρώπη έχει ανακοινώσει ότι οποιαδήποτε δαπάνη συνδέεται με την αντιμετώπιση της πανδημίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το τρέχον ΕΣΠΑ» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν οι δυνατότητες, με πρωτοφανή ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να μην τις αξιοποιεί».

«Οι Περιφέρειες είχαν το πολιτικό σθένος και την ωριμότητα να κατευθύνουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούνται σε προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των επιχειρήσεων» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, «εκθέτοντας έτσι την κυβέρνηση, που δεν υλοποιεί ανάλογα προγράμματα στο σύνολο της χώρας».

Τέλος, σχετικά με το κατατεθέν προσχέδιο προϋπολογισμού, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη ρεαλισμού αφού «παρουσίασε μια πρόταση που δεν πατάει στη λογική, κάνοντας λόγο μέχρι και για ανάκαμψη 7,5% μέσα στο 2021».

«Η κυβέρνηση ας ενισχύσει επί της ουσίας τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους αντί να προσπαθεί να καλλιεργήσει μια επίπλαστης πραγματικότητας» κατέληξε.

ΚΙΝΑΛ: Υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού

«Απόλυτα εκτός πραγματικότητας και έωλο ως προς τις εκτιμήσεις του είναι το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2021, που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος.

Όπως επισημαίνει, «φέτος θα έχουμε ύφεση που θα αγγίξει διψήφιο νούμερο.

Με αποτέλεσμα την διόγκωση της ανεργίας, την μείωση των εισοδημάτων, τον κίνδυνο λουκέτων για τους μικρομεσαίους, την αύξηση των κόκκινων δανείων», ενώ χαρακτηρίζει «»θαύμα», το γεγονός πώς με τις ίδιες αδιέξοδες πολιτικές από την κυβέρνηση, προβλέπεται ανάπτυξη 7,5% το 2021 (!!). Υποτιμούν την νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένο, πλήρες και υλοποιήσιμο σχέδιο για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων και από το προσχέδιο απουσιάζουν οι δημόσιες επενδύσεις που θα στηρίζουν την ανάπτυξη και τις δοκιμαζόμενες υποδομές της υγείας, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

«Κρούουμε για άλλη μια φορά το καμπανάκι του κινδύνου. Επιμένουμε στις προτάσεις μας για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και η ελληνική κοινωνία», καταλήγει ο Τομέας Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024