Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι συμβαίνει με τον Τραμπ; Οι αντικρουόμενες απόψεις και το... «οβάλ γραφείο» στο νοσοκομείο

Τι συμβαίνει με τον Τραμπ; Οι αντικρουόμενες απόψεις και το… «οβάλ γραφείο» στο νοσοκομείο

Ο Τραμπ, παρότι διαβεβαίωσε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter — δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μαγνητοσκοπήθηκε — ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και αναμένει να «επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», αλλά η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» καθώς η κατάστασή του «εξελίσσεται καλά» τονίζει ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, ο Σον Κόνλεϊ, στην τελευταία ενημέρωση που έδωσε στη δημοσιότητα, που έρχεται σε συνέχεια αντικρουόμενων δηλώσεων για την πορεία της υγείας του «πλανητάρχη».

«Η κατάσταση του προέδρου συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση» διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ. «Παρότι δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου, η ομάδα των θεραπόντων ιατρών παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον γιατρό του, ο Τραμπ «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία». Διαβεβαίωσε μάλιστα, πως ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει απύρετος.

Αντικρουόμενες απόψεις

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία ενήμερη για την κατάστασή του είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζει εντελώς αντίθετη εικόνα.

Στο μεταξύ, παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο γιατρός Κόνλεϊ δεν επιβεβαίωσε χθες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έλαβε σε καμία στιγμή της μέχρι τώρα νοσηλείας του οξυγόνο και επέμεινε ότι αυτήν την στιγμή δεν λαμβάνει οξυγόνο.

Πολλές πηγές, ωστόσο, επιβεβαίωσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε οξυγόνο στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή πριν από την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Έστησε «οβάλ γραφείο» στο νοσοκομείο

Ο ίδιος ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρότι διαβεβαίωσε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter — δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μαγνητοσκοπήθηκε — ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και αναμένει να «επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον, αναγνώρισε ταυτόχρονα ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες και πρόσθεσε «θα δούμε τι θα γίνει».

Στον Τραμπ χορηγήθηκε χθες Σάββατο η δεύτερη δόση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά για την αντιμετώπιση της COVID-19. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει διαπιστωθεί καμία επιπλοκή ούτε παρενέργεια.

Ειδικότερα, στο βίντεο ευχαρίστησε τους γιατρούς «για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν», είπε τώρα αισθάνεται πολύ καλύτερα, προσθέτοντας ότι και η σύζυγός του Μελάνια επίσης αισθάνεται καλά.

«Δουλεύουμε σκληρά για να επιστρέψω πίσω» αναφέρει, ενώ κάθεται σε ένα γραφείο με την αμερικανική σημαία πίσω και φορώντας κοστούμι χωρίς γραβάτα. «Πρέπει να επιστρέψω γιατί ακόμα πρέπει να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά».

Αν και ξεκινάει λέγοντας ότι αισθάνεται καλά, προσθέτει ότι «δεν γνωρίζετε για την περίοδο των επόμενων μερικών ημερών-πιστεύω αυτό είναι το πραγματικό τεστ, οπότε θα δούμε τι συμβαίνει τις επόμενες αυτές δύο ημέρες».

​Αναφέρει ακόμα ότι, ως ηγέτης, έπρεπε να αντιμετωπίσει προβλήματα, δεν μπορεί να βρίσκεται «κλειδωμένος πάνω» και «να λέει απλά ότι είναι να γίνει θα γίνει». Ευχαρίστησε όλους για τη στήριξή τους και τόνισε ότι παλεύει για όλους τους Αμερικανούς.

«Έπρεπε να ήμουν μπροστά και αυτή είναι η Αμερική, αυτές είναι οι ΗΠΑ, αυτή είναι η σπουδαιότερη χώρα στον κόσμο, αυτή είναι η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο-δεν μπορούσα να είμαι κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο πάνω» ανέφερε.

Δεσμεύτηκε να νικήσει «εμφατικά» τον κορονοϊό και να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία.

«Θα επιστρέψω σύντομα και ανυπομονώ να ολοκληρώσω την εκστρατεία» ανέφερε, προσθέτοντας «θα νικήσουμε αυτόν τον κορονοϊό ή όπως θέλετε πείτε το και θα τον νικήσουμε εμφατικά».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024