Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ : «Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά» αναφέρουν οι γιατροί

Ντόναλντ Τραμπ : «Ο πρόεδρος είναι πολύ καλά» αναφέρουν οι γιατροί

Άγνωστο παραμένει ποιος κόλλησε κοροναϊό τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συναντήθηκε με χιλιάδες ανθρώπους αυτή τη βδομάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει οξυγόνο και είναι απύρετος εδώ και 24 ώρες, σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου Σον Κόνεϊ, ο οποίος δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν είχε δυσκολίες στην αναπνοή και ότι «είναι πολύ καλά».

Ο αμερικανός πρόεδρος θα λάβει πενθήμερη αγωγή με remdesivir, διευκρίνισε ο γιατρός, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της παραμονής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο.

Ως πολύ κουρασμένο, καταπονημένο και με δυσκολίες στην αναπνοή περιέγραψε νωρίτερα την κατάσταση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εισήχθη χτες αργά το βράδυ, ώρα Ελλάδας, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, λίγες ώρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Μιλώντας στο CNN ένας εκ των συμβούλων του Τραμπ, τόνισε ότι «αυτό είναι σοβαρό» διαψεύδοντας ουσιαστικά τα όσα είχαν γραφτεί περί ηπίων συμπτωμάτων.

Άγνωστο παραμένει ποιος κόλλησε κοροναϊό τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα συναντήθηκε με χιλιάδες ανθρώπους αυτή τη βδομάδα.

Σταθερή η κατάσταση της Μελάνια

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

«Η κυρία Μελάνια πάει καλά. Τα συμπτώματά της δεν έχουν χειροτερέψει και συνεχίζει να αναπαύεται» ανέφερε στην DailyMail ο επικεφαλής του προσωπικού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον σύζυγο της ο οποίος λαμβάνει θεραπεία.

«Η σκέψη της βρίσκεται με όλους εκείνους που είναι άρρωστοι και τους εύχεται ταχεία ανάρρωση» συνέχισε.

Αρνητικό και το δεύτερο τεστ του Μάικ Πενς

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται τα τεστ κοροναϊού στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι στιγμής, έχουν διαγνωστεί αρνητικοί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Ωστόσο θετικοί είναι τρεις Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές.

Τρίτος στη σειρά που νοσεί από Covid-19 ο Γερουσιαστής του Γουινσκόνσιν, Ρον Τζόνσον.

Ο 65χρονος αισθάνεται υγιής και προς το παρόν δεν υποφέρει από συμπτώματα.

Οι άλλοι δύο Γερουσιαστές-κρούσματα κοροναϊού είναι ο Μάικ Λι από την Γιούτα και ο Τομ Τιλς από τη Βόρεια Καρολίνα.

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Ευχαριστώ για το αυξημένο ενδιαφέρον σας

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι είναι αρνητικός στον κοροναϊό, απέχει ωστόσο από τα καθήκοντά του και ευχαρίστησε άπαντες για το αυξημένο ενδιαφέρον.

Τι είναι το πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων με ρεμδεσιβίρη

Ένα πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων με ρεμδεσιβίρη λαμβάνει ως θεραπεία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη διάγνωσή του με κοροναϊό και τη μεταφορά του, με στρατιωτικό ελικόπτερο, στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed», προκειμένου να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Σε ανακοίνωσή του, που αναρτήθηκε στο Twitter από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «[…] Με χαρά αναφέρω ότι ο πρόεδρος τα πάει πολύ καλά. Δεν χρειάζεται συμπληρωματικό οξυγόνο, αλλά σε συνεννόηση με ειδικούς επιλέξαμε να ξεκινήσουμε τη θεραπεία με χορήγηση ρεμδεσιβίρης. Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο και ξεκουράζεται».

Νωρίτερα, ο γιατρός ανακοίνωσε ότι στον Τραμπ χορηγήθηκε επίσης πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων.

Ειδικότερα, έλαβε δόση οκτώ γραμμαρίων ως προληπτικό μέτρο, ενώ του χορηγήθηκε ψευδάργυρος, βιταμίνη D, φαμοτιδίνη, μεταλατονίνη και ασπιρίνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά και για ασθενείς με Έμπολα, έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον χρόνο ίασης του ασθενούς στις 11 ημέρες -τέσσερις λιγότερες, δηλαδή, σε σχέση με τον χρόνο αποκατάστασης όσων δεν λαμβάνουν την συγκεκριμένη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης: «Χρυσή» η ρεμδεσιβίρη – Για γερά πορτοφόλια το φάρμακο κατά του κοροναϊού

Στην ουσία, το εν λόγω φάρμακο εμποδίζει τον κοροναϊό να πολλαπλασιαστεί και να εξαπλωθεί στον οργανισμό ενός ανθρώπου με Covid-19, αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει πώς ακριβώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός.

Το πρώτο μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο

Τις πρώτες δηλώσεις του από το νοσοκομείο έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ώρες μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του, το βράδυ της Παρασκευής.

Απευθυνόμενος σε όσους στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης και ταχείας ανάρρωσης -από υποστηρικτές μέχρι πολιτικούς αντιπάλους- τους ευχαριστεί. «Σας ευχαριστώ, σας αγαπώ».

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αμερικανού προέδρου προτού εισαχθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Μέριλαντ. Με μήνυμα που βιντεοσκοπήθηκε ενημέρωνε τους πολίτες ότι είναι καλά. Ωστόσο, τόνιζε ότι χρειάζεται να πάει στο νοσοκομείο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την τρομακτική υποστήριξη, πάω στο νοσοκομείο. Νομίζω ότι τα πάω καλά, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται να πάω εκεί. Και η πρώτη κυρία είναι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το ενδιαφέρον σας και δεν πρόκειται να το ξεχάσω» σημείωνε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα και στελέχη του επιτελείου Τραμπ διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό. Σχεδόν όλοι οι συνεργάτες της Χόουπ Χικς – περίπου δέκα άτομα – έχουν μολυνθεί.

Άλλα άτομα που συνεργάζονται απευθείας με τον Τραμπ και έχουν επίσης νοσήσει είναι η Ronna McDaniel, πρόεδρος της Επιτροπής του Συντηρητικού Κόμματος, ο Robert O’ Brien, σύμβουλος εθνικής ασφάλεια, ο Tomas Philipson, οικονομολόγος, η Kimberly Guilfoyle, σύμβουλος στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ και άλλοι.

Δύο άτομα από τη Secret Service, τους πράκτορες που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Τραμπ και του Λευκού Οίκου, βρέθηκαν επίσης θετικοί. Γενικά, όπως αναφέρει το CNN, υπάρχει ενόχληση ανάμεσα στο προσωπικό της Secret Service για αυτήν την αναστάτωση που προκλήθηκε εξαιτίας των ανθρώπων του προέδρου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024