
Γκουτέρες σε Ακιντζί : Συγκαλώ πενταμερή για το Κυπριακό αμέσως μετά τις «εκλογές» σας
Την αποφασιστικότητά του για σύγκληση πενταμερούς σύσκεψης για το Κυπριακό, μετέφερε στον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Την αποφασιστικότητά του να καλέσει αμέσως μετά τις «προεδρικές εκλογές» και χωρίς να χάσει χρόνο, άτυπη πενταμερή σύσκεψη με τις δύο πλευρές στην Κύπρο και τις εγγυήτριες χώρες, επανέλαβε στον Μουσταφά Ακιντζί, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην τηλεδιάσκεψη που είχαν, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του τουρκοκύπριου ηγέτη.
Συζήτησαν το Κυπριακό
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη σύντομη γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται πως η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 18.30 το απόγευμα χθες Παρασκευή αντί της συνάντησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρεται.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο κ. Ακιντζί ευχαρίστησε τον κ. Γκουτέρες για την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία που δείχνει ώστε να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό.
Ευχές στους Τουρκοκύπριους
Επανέλαβε, όπως αναφέρεται, για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή του για λύση, μέσω της διπλωματίας και των διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Γκουτέρες εξέφρασε τις ευχές του στους Τουρκοκύπριους για τον αγώνα που δίνουν προς αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.
Πηγή: politis.com.cy/ΚΥΠΕ
- Δασμοί: Εντονες αντιδράσεις για την επιβολή τους από τις ΗΠΑ σε 60 χώρες
- ΗΠΑ: Ομοβροντία δασμών από σήμερα Παρασκευή σε βάρος 60 χωρών και της ΕΕ
- Η Γαλλία ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

