Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Παλλαϊκό αίτημα η έκδοση καταδικαστικής απόφασης στις 7 Οκτωβρίου

Χρυσή Αυγή : Παλλαϊκό αίτημα η έκδοση καταδικαστικής απόφασης στις 7 Οκτωβρίου

Τα δικά τους μηνύματα έστειλε σήμερα το πολιτικό σύστημα με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων να ζητούν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης έξω από το δικαστήριο όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση. Θα συμμετάσχουν και οι μαθητές.

Όσο πλησιάζει η 7η Οκτώβρη τόσο πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την καταδίκη των κατηγορούμενων για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής. Σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο καθημερινές είναι πλέον οι πρωτοβουλίες που συγκλίνουν στην ανάδειξη του παλλαϊκού πλέον αιτήματος για την τιμωρία των νεοναζί και του σύγχρονου φασισμού για τα τωρινά του εγκλήματα.

Δεν υπάρχει χώρος για τους νεοναζί

Χάρη σε αυτές τις πρωτοβουλίες έμεινε μια θλιβερή παραφωνία το φάουλ του προέδρου της Βουλής να αποδεχτεί το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής μετά από αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο διορισμό βέβαια πάγωσε -μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης της Τετάρτης- χάρη στην δημόσια κατακραυγή και την παρέμβαση του Μαξίμου μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Η σημερινή μέρα ξεχωρίζει από τις παρεμβάσεις των πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι σε δηλώσεις τους στην Εφημερίδα των Συντακτών στέλνουν τα δικά τους μηνύματα ενόψει της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.

Δίκαιη και αμείλικτη τιμωρία της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για τους οπαδούς του νεοναζισμού.

Μόνη δικαίωση η καταδίκη των ναζί εγκληματιών

«Στις 7 Οκτώβρη, η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζί εγκληματιών που για χρόνια βύθισαν τις γειτονιές μας στον τρόμο και στο αίμα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι πια στο κοινοβούλιο και μετά την ολοκλήρωση της δίκης, τα μέλη αυτής της εγκληματικής συμμορίας πρέπει να βρεθούν στη φυλακή. Όμως, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 7 Οκτώβρη, η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζί εγκληματιών που για χρόνια βύθισαν τις γειτονιές μας στον…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στιςΣάββατο, 3 Οκτωβρίου 2020

Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες

«Δεν υπάρχει χώρος για τους φασίστες στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει στις 7 Οκτώβρη. Συνεχίζεται, για μια ανοιχτή κοινωνία και ισχυρή Δημοκρατία» υπογραμμίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Καταδικαστέο

Από την Κεφαλονιά όπου βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά σχολίασε τον αδιανόητο διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός άφησε την Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής και η ΝΔ την ξαναφέρνει. Δεν έχει σημασία που ακυρώθηκε η απόφαση, σημασία έχει ότι σκέφτηκαν εξαρχής να το πράξουν. Είναι πραγματικά καταδικαστέο».

Φωνή για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία

Το ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας με τίτλο «μόνο μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί» έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι στις 7 Οκτώβρη υψώνουμε φωνή για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές

«Ήρθε η ώρα, μετά από 5,5 χρόνια δίκης, να γίνει πράξη ο πόθος κάθε δημοκράτη, κάθε απλού λαϊκού ανθρώπου, κάθε νέου και νέας και προφανώς των θυμάτων της ναζιστικής βίας, της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: Να βρεθούν οι ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή με τις ανώτατες ποινές» τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος θα δώσει το παρών την Τετάρτη στο Εφετείο όπου θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Το κίνητρο

Παράλληλα η νεολαία του κόμματος, η ΚΝΕ την τελευταία εβδομάδα δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα και από ένα βίντεο με ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής ως κίνητρο της εγκληματικής της δράσης.

Να ξηλωθούν οι ιδέες των αυγών του φιδιού

«Το ΜέΡΑ25 θα είμαστε έξω από το Δικαστήριο, αναμένοντας μαζί με όλες και όλους τους αντιφασίστες την καταδίκη των δολοφόνων της «Χρυσής Αυγής». Όταν, όπως ελπίζουμε, αυτή ανακοινωθεί, θα γιορτάσουμε για 5’ αλλά αμέσως μετά θα ξαναρχίσουμε τον αγώνα για να ξηλωθούν οι ιδέες των αυγών του φιδιού από το πολιτικό σύστημα» επισημαίνει στο δικό του μήνυμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Την Τετάρτη κλείνουμε τα σχολεία

Παράλληλα με τις πολιτικές αντιδράσεις, σε κοινωνικό επίπεδο ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση έξω από το δικαστήριο την Τετάρτη όπου ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση.

Μάλιστα, αγωνιστικό ραντεβού απαιτώντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής δίνουν και οι μαθητές που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε καταλήψεις.

«Είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή» σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών η οποία και ανακοίνωσε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τετάρτης 7 Οκτώβρη έξω από τα δικαστήρια.

Αντιφασιστική μοτοπορεία

Στο μεταξύ αντιφασιστική μοτοπορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας με πρωτοβουλία της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» ενόψει της απόφασης του Εφετείου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη, 7 Οκτώβρη.

Η πορεία ξεκίνησε από το  Πεδίον του Άρεως και συνέχισε προς την πλατεία Βικτωρίας, τον Άγιο Παντελεήμονα, το σταθμό Λαρίσης και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ενώ κατέληξε στα “Προσφυγικά” στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στη διάρκεια της μοτοπορείας πετάχτηκαν τρικάκια με σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή» και ακούστηκαν αντιφασιστικά συνθήματα.

Στα Προσφυγικά αναρτήθηκε γιγαντοπανό, το οποίο γράφει «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».

Αντιφασιστικές και αριστερές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης στις 9:00 έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024