Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Αυτοπυρπολήθηκε δημοσιογράφος - «Κατηγορείστε την κυβέρνηση»

Ρωσία: Αυτοπυρπολήθηκε δημοσιογράφος – «Κατηγορείστε την κυβέρνηση»

Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της, στο πλαίσιο μιας έρευνας με στόχο ένα κίνημα της αντιπολίτευσης.

Μία Ρωσίδα δημοσιογράφος πέθανε την Παρασκευή, αφότου αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην πόλη Nizhny Novgorod.

Μια μέρα πριν είχε προηγηθεί αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι της, στο πλαίσιο μιας έρευνας με στόχο ένα κίνημα της αντιπολίτευσης.

Προτού προβεί σε αυτή την απονενοημένη ενέργεια, η Ιρίνα Σλάβινα έγραψε στη σελίδα της στο Facebook: «Σας ζητώ να κατηγορήσετε τη ρωσική ομοσπονδία για τον θάνατό μου».

Η Σλάβινα δούλευε ως αρχισυντάκτρια στο Koza Press, ένα μικρό ειδησεογραφικό πρακτορείο που διαφημιζόταν λέγοντας ότι δεν είχε «λογοκρισία, ούτε εντολές άνωθεν».

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, την δείχνει να τυλίγεται στις φλόγες.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Όπως μεταδίδει το BBC, η δημοσιογράφος είχε λάβει πρόστιμο 5.000 ρούβλιων, επειδή κάλυψε εκδήλωση του Open Russia τον Απρίλιο του 2019.

Ωστόσο, αναφορικά με την υπόθεση της έρευνας στο σπίτι της, η Slavina θεωρούνταν απλά μάρτυρας και δεν ήταν ούτε ύποπτη, ούτε κατηγορούμενη», δηλώνει η ρωσική αστυνομία.

Φίλοι της είπαν ότι ο ενημερωτικός ιστότοπος της Ιρίνα Σλαβίνα δημοσίευε άρθρα που έκαναν αντιπολίτευση στο καθεστώς του Κρεμλίνου. Το Koza.Press έγραψε ότι η δημοσιογράφος πέθανε «από τα τραύματά της», μια πληροφορία που επιβεβαίωσε και ο σύζυγός της. Λίγο αργότερα ωστόσο ο ιστότοπος δεν ήταν πλέον προσβάσιμος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024