Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ποιοι πιστεύουν ότι δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία

Κοροναϊός : Ποιοι πιστεύουν ότι δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία

Ένας στους δυο Δεξιούς, μισό εκατομμύριο από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, δύο στους δέκα από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται με την μετάληψη. Αγρότες και πολίτες με βασική εκπαίδευση κυριαρχούν μεταξύ των υποστηρικτών αυτής της άποψης.

Το 22% των πολιτών πιστεύει σύμφωνα με την έρευνα της ΜΕΤRON ANALYSIS για λογαριασμό του MEGA ότι ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία. Η εκκλησία και πλείστοι ιεράρχες από άποψη δόγματος υποστηρίζουν ενθέρμως την θέση αυτή, όπως και κάποιοι ιατροί.

Αν και το θέμα διχάζει και προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις και η πίστη του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση, η ουσία για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς είναι να μετέχουν στη μετάληψη του «Σώματος» του Ιησού Χριστού. Ο τρόπος και η κοινή χρήση του κουταλιού μάλλον θα έπρεπε να είναι επουσιώδης.

Σύμφωνα με την έρευνα οι απόψεις όσων πιστεύουν ότι δεν μεταδίδεται ο κορωναϊός με τη Θεία κοινωνία συνδέονται με την κομματική επιλογή που έκαναν στις εκλογές , την ιδεολογική τους αυτοτοποθέτηση, το μορφωτικό τους επίπεδο και την επαγγελματική, κοινωνικο- οικονομική τους θέση.

Όπως και στο ζήτημα της προστασίας από τη χρήση μάσκας ψηφόφοροι που έχουν επιλέξει κόμματα εκτός Βουλής, άκυρο λευκό αλλά κάποιοι εκ των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ25, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά συμφωνίας ότι δεν μεταδίδεται ο κορωναϊός με την μετάληψη.

Τα υψηλότερα ποσοστά υπέρ της άποψης αυτής έχουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ από τα αριστερά το 12% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 5% του ΚΚΕ συμφωνούν. Σε απόλυτους αριθμούς, αν κάνουμε αναγωγή με τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος το 2019, περισσότεροι από 540.000 ψηφοφόροι της ΝΔ, πιστεύουν ότι ο κορωναϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία.

Οι Δεξιοί, κατά την δική τους αυτοποθέτηση, έχουν τη μερίδα του λέοντος σε ποσοστά. Σχεδόν ένας στους δυο Δεξιούς (41%) συντάσσονται με αυτή την άποψη ενώ ακολουθούν οι Κεντρώοι με 25%.

Σε μορφωτικό επίπεδο, τέσσερις στους δέκα με την βασική εκπαίδευση θεωρούν ότι ο κορωναϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία. Τα ίδια ποσοστά έχουν και όσοι δηλώνουν αγροτικό επάγγελμα. Το 26% των εργατών και το 25% όσων έχουν μέση εκπαίδευση συμφωνούν με αυτή τη θέση.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024