Άγιος Παντελεήμονας : Εργαζόμενος στο γηροκομείο ήταν ο «ασθενής μηδέν»
Κατά τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ, διαπιστώθηκε η διενέργεια τεστ από στελέχη του ΕΟΔΥ ενώ υπήρχε σε εξέλιξη και η διακομιδή περιθαλπόμενων σε νοσοκομεία αναφοράς.
Την αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κοροναϊού σε δεκάδες ηλικιωμένους στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας επιβεβαίωσε ο επιτόπιος έλεγχος των επιθεωρητών – ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.
Κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.
Η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων , κατόπιν συνεννόησης με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, διενήργησε την Πέμπτη, 01.10.2020, έλεγχο στη Μονάδα Φροντίδας Υγείας «Αττική» στον Αγ.Παντελεήμονα με σκοπό τη διακρίβωση των συνθηκών που επέτρεψαν την είσοδο του SARS COV-2 στη μονάδα, με αποτέλεσμα τη διασπορά του σε φιλοξενούμενους και προσωπικό .
Κατά τον επιτόπιο έλεγχο των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της ΕΑΔ, διαπιστώθηκε η διενέργεια τεστ από στελέχη του ΕΟΔΥ ενώ υπήρχε σε εξέλιξη και η διακομιδή περιθαλπόμενων σε νοσοκομεία αναφοράς.
Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Αρχής προχώρησαν στη συλλογή και καταγραφή στοιχείων μέσω της έγγραφης εξέτασης προσώπων, της επιτόπιας παρατήρησης και αυτοψίας. Υπάρχουν ευρήματα που οδηγούν στην αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά οφείλεται στη παροχή εργασίας από εργαζόμενο ο οποίος δεν έπρεπε να προσέρχεται προς εργασία και ο οποίος φέρεται να έχει παραιτηθεί και αποχωρήσει από την επιχείρηση. Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου της ΜΦΗ με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από το χώρο της μονάδας.
Ο έλεγχος συνεχίζεται περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω ΜΦΗ.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
- LIVE: Μεξικό – Αγγλία
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















![Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_4-7-26_22_55_541783200144-2-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442