Το μήνυμα πως το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται ουσιαστικά από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου, έστειλε η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς

Το μήνυμα πως το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται ουσιαστικά από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου, έστειλε η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς (Marija Pejčinović Buric) μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο Athens Democracy Forum.

Η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης τόνισε την ανάγκη «να παραμείνουμε σταθεροί στην υπεράσπισή μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα» και σημείωσε:

«Χωρίς τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Ευρώπη θα χάσει την καρδιά και την ψυχή της και γι’ αυτό πρέπει να προστατεύσουμε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όπως μας προστατεύει αυτή».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, η Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι η πυξίδα της Ευρώπης και διαβεβαίωσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης θα συνεχίσει να παρέχει την εμπειρογνωμοσύνη και τη βοήθεια για να βοηθήσει τα κράτη-μέλη του.

70 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης

Ειδική αναφορά έκανε η Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς στη φετινή επέτειο της συμπλήρωσης 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, χαρακτηρίζοντας την μαζί με το Συμβούλιο της Ευρώπης μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων της Ευρώπης.

Αναφερόμενη στην πανδημία, είπε πως έχει βαθύ αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή μας και τόνισε ότι δεν πρέπει να σταματήσει τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και να προωθήσουμε τις κοινές μας αξίες.

Ειδικότερα, παρατήρησε αυξανόμενους κινδύνους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι ορισμένοι από αυτούς τους κινδύνους έχουν επιδεινωθεί από τον ιό και σε ορισμένες περιπτώσεις από τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις ανταποκρίθηκαν σε αυτόν.

Καταληκτικά, η Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που προήδρευσε επιτυχώς, όπως είπε, την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr