Καιρίδης στο MEGA: Η Τουρκία δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη
Σχολιάζοντας όσα είπε η καγκελάριος Μέρκελ ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα πριν τη σύγκρουση, ο κ. Καιρίδης είπε ότι είναι αλήθεια αυτό που είπε η Μέρκελ
Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.
Σχολιάζοντας όσα είπε η καγκελάριος Μέρκελ ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα πριν τη σύγκρουση, ο κ. Καιρίδης είπε ότι είναι αλήθεια αυτό που είπε η Μέρκελ.
«Υπήρξε μεγάλη ένταση με ευθύνη αποκλειστική της Τουρκίας. Είναι σημαντικό ότι αναδιπλώθηκε και ότι επέστρεψε στο τραπέζι των συνομιλιών. Είναι θετική εξέλιξη η αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Η Τουρκία δεν θα αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη παρά το ότι δεν επιβραβεύτηκε η επιθετικότητά της» σημείωσε.
Οι διερευνητικές επαφές
Αναφορικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι «η απόσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι μεγάλη. Είναι σχεδόν κωμικό, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Χάγη, δεν θέλει να πάμε στη Χάγη, δεν έχει υπογράψει με καμία χώρα συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ εκτός από τη Λιβύη, έχει θέση για την επήρεια των νησιών που δεν ασπάζεται καμία χώρα».
«Είναι μια θέση πολύ προβληματική, σε απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες, και φυσικά την Ελλάδα» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι ένας μαραθώνιος που θα χρειαστεί διαχείριση. Δεν βλέπω εύκολα λύση».
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442