«Φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν ριζικά στην περιοχή, και η Ελλάδα αποκτά μια επίσημη πλέον αμερικανική “ομπρέλα” που μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμη».

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα», Γιώργος Μαντέλας, αναφορικά με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας και την αναβάθμιση του ρόλου της Σούδας.

«Αν πριν από δέκα χρόνια έλεγε κάποιος ότι θα έρθει στη Σούδα ένα αμερικανικό ελικοπτεροφόρο, που θα συνοδεύεται από μεγάλο στόλο, και θα έχει μόνιμη βάση στη Σούδα, και θα χειροκροτούσαμε όλοι, θα μας ακουγόταν απίστευτο. Φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν ριζικά στην περιοχή, και η Ελλάδα αποκτά μια επίσημη πλέον αμερικανική “ομπρέλα” που μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμη», ανέφερε ο Γιώργος Μαντέλας.

Σε ό,τι αφορά στο αν μπορούμε να πούμε ότι οι ΗΠΑ προχωρούν σε αντικατάσταση του Ιντσιρλίκ, ο ίδιος σημείωσε ότι «οι πληροφορίες λένε ότι το θέμα έχει ήδη τεθεί ανεπίσημα. Νομίζω ότι όσα βλέπουμε τώρα είναι ένας προπομπός των όσων θα δούμε στο μέλλον».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr